Marty Beatricè - Om en hverdag utenom det vanlige

This generation has the most fucked up perspective.

 • Publisert: 20.12.2016, 20:39
 • Kategori: Meninger & hjertesaker
 • Jeg synes det kan bli veldig slitsomt når det først dukker opp meldinger fra gutter som er mellom 23 til 30 år, om jeg kan sende nudes over Snapchat - siden den er den mest populære appen for nudes - , eller om jeg kan ligge med dem, uten at jeg har gitt signaler på å ville det fra før. Jeg får disse spørsmålene så, si hver eneste dag. Det er også nemlig veldig kvalmende å våkne opp til dickpics på Snapchat med setning «Få se musa di a», men det verste er vell at de ikke tar et nei for et nei, for reaksjonen er en oppførsel som en drittunge med null respekt etter at jeg bestemte meg for å sette tydeligere grenser. 

  Kjære du som gutt - som overkjører jenter med din bitre forventninger, og umodne oppførsel! 
  Hva tenker du? Hva føler du når du sårer ens jente selvbilde og selvtillit? 
  Synes du det er så enkelt å sitte bak tastaturet å be om nudes? Er det kult å vite at jenta sendte kun nudes til deg, men du viser det til kompisene dine uansett? 
  Det er så skremmende å se hvor lite respekt det ligger i dette.


  //WeHeartit.

  Jeg har snakket med dem som velger å ikke tenke før de trykker send, og de som ikke er sånn, for jeg synes det er viktig å sette grenser og vite selv hva man fortjener, men det er lite forståelse respekt å få. Det som har blitt mest sagt er at jeg bør være mer takknemlig for at noen synes kroppen og utseende mitt er bra nok, siden det er mange andre som ikke føler seg satt pris på når det gjelder det, men for meg og de fleste andre jenter så ønsker vi å bli satte pris på andre måter. Er bare kroppen min bra nok? Er jeg bra nok om jeg sender det de vil ha fra meg? Er jeg bra nok som en person? Hva feiler det meg? Hvorfor tar folk kun kontakt når de vil se kroppen min? Står det løs i panna mi? Hva betyr jeg for folk?- disse vonde tankene gjør meg veldig usikker, men det er ikke tankene som er verst, men heller følelsene av å føle meg i veien, mislykket, udugelig og en dårlig person med null gode kvaliteter.. Dette er uutholdelig.

  Jeg ønsker å føle meg som en bra person, - en som er bra nok - uten at kropp og utseende skal spille så stor rolle som det har gjort i de siste årene. 


  #Jenter #Mening #Tema #Selvtillit #Selvbilde #Blogg #Samfunn #Gutter
   

   

 • Publisert: 20.12.2016, 20:39
 • Kategori: Meninger & hjertesaker
 • 2 kommentarer
 • If you could buy money..

 • Publisert: 19.12.2016, 23:04
 • Kategori: Innkjøp & ønsker
 • Når du går inn i en butikk, - om det er klær, sminke, interiør eller andre ting, og du finner raskt noe du vil ha, tankene gjør deg nærmest svimmel over det du sårt ønsker å kjøpe. Kjenner du deg igjen? Sånn har jeg det iallefall, for når jeg har går i butikker så er det alltid noe jeg vil ha, og tankene sier «Den vil jeg ha, den vil jeg ha og den må jeg bare ha!». Jeg har ikke kunnet unt meg selv noe siden jeg mistet AAP(Arbeidsavklaring) fra Nav i Mars, - og siden Mai så har jeg levd på livsopphold fra Nav, jeg må si at det er langt ifra luksus å leve på livsopphold fra Nav, så da blir den viktigste prioriteringen i fokus; overleve.

  For et par uker siden, så valgte jeg å gi litt faen - så jeg kjøpte meg en ny tighst fra H&M og hårfarge fra Ebay - gjett om jeg angret av skam. Jeg er ellers redd for de økonomiske prioriteringene ikke skal strekke til, så jeg går konstant med tankene om jeg har råd til mat? Har jeg råd til å overleve denne måneden? Har jeg penger på kontoen? Hva skal jeg kjøpe av mat som er billig? ... Etter en stund med tankekaos, så bestemte jeg meg for å har snart gått 1 år siden jeg kjøpte meg noe jeg kunne gledes over, så jeg måtte distansere meg selv fra de negative tankene og følelsene om det.


  Gotham Tights fra H&M 170,- | 2 Directions Lagoon Blue hårfarge fra Ebay 150,-
   

  #Økonomi #Nav #Innkjøp #Glede #Livet #Hverdag #Blogg

 • Publisert: 19.12.2016, 23:04
 • Kategori: Innkjøp & ønsker
 • 1 kommentarer
 • Hverdagen og sånn.

 • Publisert: 19.12.2016, 21:57
 • Kategori: Hverdag
 • Dagene går, og alle dagene for meg er like, siden jeg ikke har jobb, eller skole. Jeg skulle ønske jeg kunne få utdanningen min ferdig, men det har blitt sagt av fagpersoner at det må være fokus på at jeg skal bli frisk, - det i seg selv er en jobb, så jeg sitter ikke på latsiden - og tror jeg får livet på et sølvfat. Ellers bruker jeg mye tid av dagene på å sitte på pc-en å gamer og andre ting, utenom det så tegner jeg endel og deler dagene mine med verdens beste katt Itzma. Sikkert ikke en veldig inspirerende hverdag, men jeg koser meg med mine interesser og da er alt annet egentlig utelukket, haha. 

  Men, det er jo snart jul og nyttår, så da blir ikke de dagene like som det vanligvis er! Jeg skal bare slappe av med en liten del av familien på julaften, så da blir det lettere for meg å kose meg, men på nyttårsaften så vet jeg ikke helt hva som skal skje .. Jeg må si at det er litt surrealistisk at julaften er allerede til lørdag, for jeg har ingen spesiell julefølelse, så - det er litt trist - siden jul er en viktig tradisjon(iallefall for meg). Jeg vet ikke hele grunnen til hvorfor, men jeg tror det har litt med at jeg ikke får lagt noen julegaver under treet i år, siden jeg har en ganske så stram økonomi med livsopphold fra Nav. Det er også visse hendelser fra barndommen som har stiftet seg fast i hjernen som er veldig vonde å bære på rundt disse tider. Hurra for det, men jeg skal prøve å gjøre julen bra, om ikke bra - så greit. 

  - Hva er jul for deg?

  #Hverdag #Interesser #Desember #Tradisjon #Jul #Nyttår #Hobby

 • Publisert: 19.12.2016, 21:57
 • Kategori: Hverdag
 • 1 kommentarer
 • «Det er helt umulig at hun har ADHD!»

 • Publisert: 17.12.2016, 20:54
 • Kategori: Livet med ADHD
 • //Bloggdesignet er under oppdatering.

  Fra jeg var liten har jeg på mange måter meg litt annerledes, for jeg kunne ikke se at noen andre var som meg. Jeg var stille, tilbaketrukken, forsto ikke sanseinntrykk, ikke var jeg veldig sosial på skolen, eller hjemme, men jeg elsket å leke alene og herme litt etter hva andre gjorde. Rundt 5-7 års alderen så mistenkte de rundt meg at jeg har noen bokstaver på papiret, så de sendte meg til en nervropsykolog for en nevropsykologisk undersøkelse, da fikk jeg diagnosen LPU - lettere psykisk utviklingshemning -, som idag er fjernet pga den var feil. Jeg levde i mange år I et helvete med utredninger, tap av skolegang, og mest av alt; Jeg klarte ikke å forstå meg selv, jeg følte meg mislykket for jeg kunne ikke være som alle andre. Tiden gikk fra meg, uten svar på hvorfor jeg er meg, så plustelig var jeg 21 år med byrden om livet var verdt å leve hengende over meg.

  Samme år, så skjedde det en forandring; jeg som 21 år blei sendt til utredning for ADHD hos spesialister, jeg husker jeg hadde så mange blandende tanker og følelser i forhold til at jeg kunne faktisk ha en ADHD-diagnose.. «Jeg er 21 år, hvorfor har ikke dette blitt vurdert før?», spurte jeg til de som jobber på ADHD-klinikken på sykehuset I Tønsberg. De sa at de ikke hadde et godt svar på det, men de nevnte ifølge tidligere utredinger, da jeg også blei feildiagnotisert med LPU(lettere psykisk utviklingshemning) som 8 åring, så burde jeg ha blitt sendt til utredning for ADHD, siden jeg har hatt så klare tegn og symptomer på ADHD.

  Jeg følte lettelse når - de ubesvarte spørsmålene jeg hadde gått med I 14 år blei besvarte. Det var som en dør åpnet seg til en ny verden, det var godt. Det som var tungt å takle I ettertid - var hvordan folk rundt meg reagerte -, de fleste rundt meg kom med kommentarer som «Du har ikke ADHD», «Du er ikke hyperaktiv eller urolig», «ADHD eksisterer ikke» og jeg kunne fortsatte med hva folk har sagt. Folk lever opp til disse mytene om ADHD, selv nå idag, i 2016 -  i dems øyne - handler ADHD om dårlig oppdragelse, dårlig kost, og personer med ADHD er ikke smarte.

  Myte: «ADHD er en sykdom.» 
  Fakta: 
  ADHD er ikke en sykdom, men en utviklingsforstyrrelse, som kan komme fram som barn, eller seinere tid som voksen.

  Myte: «Hun har ingen problemer med å konsentrere seg om hva hun ønsker å gjøre, som å spille dataspill.»
  Fakta: Folk som noen ganger kan konsentrere seg kan fortsatt ha ADHD. Personer med ADHD har til tider vanskelig for å utføre de fleste oppgaver, men de (som mange andre) kan fortsatt konsentrere seg om ting som interesserer dem og som de synes er morsomt, som dataspill.

  Myte: «Fordi barn med ADHD ikke er så smarte som sine jevnaldrende, må de vanligvis plasseres i spesialklasser.»  
  Fakta: ADHD påvirker ikke intellektuelle evner. Barn som har ADHD uten andre tilleggsdiagnoser, er like smarte som alle andre barn. Men på grunn av symptomene gjør de det ikke alltid like bra på skolen som sine klassekamerater. Mange mennesker med ADHD har også lærevansker, som blir behandlet gjennom spesielle støttetiltak. De fleste barn med ADHD kan lykkes i vanlige klasserom med hjelp fra foreldre og lærere som bruker teknikker som positiv forsterkning, organiserings- og studieferdigheter og stimulerende instruksjonshjelpemidler.

  //Myter og fakta.


  //WeHeartIt.


  #ADHD #LivetmedADHD #Hverdagen #Fakta #Utviklingforstyrrelse #Blogg #Livet #Kunnskap #Helse

   

 • Publisert: 17.12.2016, 20:54
 • Kategori: Livet med ADHD
 • 0 kommentarer
 • Options and decisions.

 • Publisert: 17.12.2016, 00:13
 • Kategori: Livet
 • //Bloggdesign er under oppdatering.

  Hei, alle sammen! Nå er det litt for lenge siden jeg har skrevet noe her, men slik er det når andre ting i livet har vært viktigere. Jeg beklager på det sterkeste. Jeg synes det er litt vanskelig å fortelle dere om hvordan det går, for det går veldig opp og ned, men jeg overlever - jeg klarer meg -, det er vell det viktigste? Livet mitt er ikke lengre satt på "pause" eller "stopp" som det var i de siste årene, så jeg kjenner jeg gledes litt mer over de positive forandringene som skjer, og skal skje! Fremtiden er jo selvsagt skummel, og jeg har konstant frykt, men jeg prøver å mestre livet på en helt annen måte som jeg noen gang har gjort.

  Den siste tiden har jeg brukt mye på å tenke på hva det viktigste er for meg i fremtiden, og det som har vært mye i tankene er blant annet at jeg har har et stort ønske om å flytte tilbake til Tønsberg, for bosituasjonen nå er veldig vanskelig! Det har vært så mye tanker der "om og men" har spillt en større rolle enn det jeg tenkte på forhånd, siden Nav & Psykiatrien i Tønsberg ga meg ingen positiv opplevelse i alle år jeg hadde med dem å gjøre, før jeg flyttet adressen min til Re kommune for 1 og halvt år siden ca(skrevet et eget innlegg om dette HER).

  ... Jeg bestemte meg for å bo her fram til enkelte ting har fikset seg, for det er fremdeles mange løse tråder som må knytes før andre ting kan skje! Hadde jeg flyttet nå hvor ting henger i løse luften, så hadde jeg garantert risikert å havnet i den Onde sirkelen jeg var i mange år. 

  - Har du måtte tatt et valg for din egen helse noen gang?


  //WeHeartit.com


  #Oppdatering #Valg #Avgjørelser #Psykiskhelse #Leilighet #Hverdag #Blogg #Drømmen #Prioriteringer
   

   

   

 • Publisert: 17.12.2016, 00:13
 • Kategori: Livet
 • 4 kommentarer
 • But I'm still lost; Forget me, all I was.

 • Publisert: 06.12.2016, 12:30
 • Kategori: Psykisk Helse
 • Igår var det min første dag med verdens beste støttekontakt, hun som nemlig var min psykiater før hun pensjonerte seg i Oktober. Det var utrolig godt å komme ut, kjenne på livet enn å sitte inne hver eneste dag. Jeg kjenner at det har gitt noen påkjenninger, selv da jeg trudde jeg kunne takle 3 timer med eksponering, så tok jeg egentlig veldig feil av meg selv og mine grenser. Isolering er min bestevenn, og har vært det i altfor lang tid, men - jeg prøvde, jeg utfordret meg selv - på tross av hva jeg føler, og tenker idag. Svake meg, som ikke tåler 3 timer i det sosiale livet ...

  Jeg har også vært veldig utslitt i en periode nå, hvor søvn har hvert min verste fiende, så jeg tror dette har vært med på å skape disse påkjenningene fra gårsdagen! Det har vært(og, enda er) slitsomt å sove noen timer, eller kanskje ikke få noen timer på øyet, så jeg kjenner at nå er det nok, - nå har jeg ikke lyst til å leve med helvetes insomnia mer! Uheldigvis, så er det ikke et valg man tar, så jeg venter på en god periode skal komme igjen, så kan jeg få sove og slappet ordentlig av. 

  Jeg prøver å tenke positivt, men det er ikke så enkelt når det ene og det andre trigger angst, og depresjon. Recovery er jævlig(unnskyld for ordspråket) vanskelig, for alt jeg sitter med er bare en tanke; "Gi opp, gi opp, du klarer ikke det her uansett", for det føles som jeg blir bare psykere og psykere, med et smil rundt munn - fordi jeg takler ikke å vise hvor svak jeg innerst inne har vært.

      

  #PsykiskHelse #ADHD #Insomnia #Recovery #Vanskelig #Nedtur #Tilbakeskritt   

 • Publisert: 06.12.2016, 12:30
 • Kategori: Psykisk Helse
 • 12 kommentarer
 • You do not know until you're there ...

 • Publisert: 01.12.2016, 20:05
 • Kategori: Livet
 • Jeg har tenkt på om dette er et innlegg jeg bør publisere, eller ikke, - men jeg tenker hvorfor ikke? Det er flere av de topp-bloggerne som skriver om hvor bra råd de har, hvor mye penger de har brukt på ulike ting, også har vi de som lever I uviten om at det er ikke slik for alle.  - er det min tur å fortelle hvordan livet er med dårlig råd, siden min hverdag er preget av mye usikkerhet, fortvilelse og redsel for å kanskje ikke strekke til måned-budsjettet. Jeg tror det er litt lett å ta fattigdom I Norge for gitt, kanskje litt for naive for den egentlige sannheten. 

  I april jeg mistet AAP(arbeidsavklarings-penger fra Nav) - så har hverdagen vært veldig vanskelig å takle -, siden den gang så har jeg levd på livsopphold(sosialhjelp fra Nav). Jeg ønsker ikke å si konkret hva jeg får utbetalt, men satsen er under 4000 kroner I måneden. Livsopphold skal gå til generell overlevelse for hver måned - mat, klær, og den slags.

  Det er veldig slitsomt å gå rundt å aldri vite hva jeg har råd til, eller om jeg har mat slutten av måneden. De fleste har nevnt at det handler om prioriteringer, og dette vet jeg altfor godt, så det første som blir betalt når jeg får inn penger på kontoen - regninger, mat og kattemat. Det er faktisk vanskelig å prioritere når man får så lite penger, så til slutt så sitter man igjen med det som var utenkelig. Jeg sitter oftest I minus når de 2-3 første ukene I måneden har gått, så jeg kan ikke kjøpe nye klær, sminke eller leve livet litt, så da blir jeg oftest sittende her hjemme hver eneste dag. Det verste er nå I Desember, for jeg brukte November på å planlegge hvordan jeg gjør det med julegaver! Jeg har aldri villet oppleve å være den som får julegaver, men ikke får gitt til noen, men mitt verste mareritt blei til virkelighet.

  Jeg vet det finnes langt mer alvorligere situasjoner enn min, for det finnes folk som ikke har tak over hodet, - så jeg er veldig takknemlig for at jeg har tak over hodet, men det er fremdeles tunge dager for meg, og jeg har endeløse tanker om hvordan jeg skal klare meg videre. Psyken min blir ikke bedre å ha det sånn som jeg har det, så jeg har flest av de dagene jeg ikke klarer å stå opp på morgen når jeg har våknet. Det er vondt, smertefullt og jævlig, men det kommer vell bedre tider?
   

  Jeg ønsker også at folk kan titte litt på sitt eget liv, å være takknemlige for det de har, for det verste kan skje ramme alle.


  //WeHeartIt.

   

  #Hverdagen #Fattigdom #PsykiskHelse #Samfunn #Tema #Tabu #Jul #Blogg #Bloggno
   


   

 • Publisert: 01.12.2016, 20:05
 • Kategori: Livet
 • 0 kommentarer
 • hits