Marty Beatricè - Om en hverdag utenom det vanlige

He looks at the sea, in the upcoming night.

 • Publisert: 29.09.2016, 03:54
 • Kategori: Hverdagen til Marty Beatricè
 • I skrivende stund så sitter jeg hos mamsi & Fredrik på Nøtterøy, ved Tønsberg. Jeg passer Cezar, hunden dems, siden de er på kjærestetur i England! Noe de helt klart fortjente, begge to - jeg er bare så innmari misunnelig! Hah, men håper dagen kommer for at jeg kan også reise ditt, for det eneste som stopper meg er vell økonomi, angst for å fly(selv da jeg har flydd ganske mye i mitt liv), og selvsagt - å ha med seg noen! Den engelske kulturen er så fantastisk, for det er så mye å oppleve der, folk er vennlige der, og vanvittig mange shopping-gater, hihi! Jeg har jo brite blod, det tror jeg ikke har nevnt før, men da vet dere noe nytt om meg.

  Det har også vært veldig godt for meg å være her litt, senke skuldrene litt og faktisk - fått slappet ordentlig av uten å være anspent og stresset. Gått turer med Cezar har også vært veldig godt for meg, hver eneste kveld så har jeg sittet med varme kinn og en god samvittighet, for det er ikke galt å tenke litt på seg selv og sin egen helse. Kjenner også på kroppen at det går mot høst, jeg er mye trøtt, men - også fordi det har skjedd så mye i livet mitt på veldig kort tid. Kroppen reagerer jo også på ting, så jeg tror det er viktig å høre på signalene kroppen gir.

  Dette blei jo veldig kort innlegg, men alt er bra med meg - og jeg kjenner at ting begynner å falle på plass, etter mange år med "løse tråder", spørsmål og usikkerhet. Dette er godt, og positivt.

  Håper alt er bra med dere, også!


  //Bildet er tatt av meg.

   

  #Hverdag #Tønsberg #Avlasting #Terapi #Blogg #Høst #Hund #Blogg
  #Livet #MinHverdag #PsykiskHelse #Positiv #Recovery #Ferie #Tbno

   

 • Publisert: 29.09.2016, 03:54
 • Kategori: Hverdagen til Marty Beatricè
 • 0 kommentarer
 • Livet med personlighetsforstyrrelse.

 • Publisert: 26.09.2016, 20:04
 • Kategori: Psykisk Helse
 • Jeg har noe som heter unnvikende(engstelig) personlighetsforstyrrelse. Det er veldig nytt for meg, så jeg strever med å finne passende ord om hvordan det er å ha enda en bokstav på papiret. Jeg prøver å bli "kjent" med denne diagnosen, bli mer bevisst på de vanskene som ligger under, som jeg har hatt hele livet uten å vite hvorfor jeg var(er) den jeg er, og ikke minst; vite hva jeg må jobbe med. Det er ikke det at jeg er stolt over å ha dette på papiret, for det kom som et lynnedslag av et sjokk og tristhet - at jeg sliter mer psykisk enn det jeg har gått å innbilt meg så, si hele livet mitt. Jeg har nok ikke vært helt ærlig med meg selv og de nærmeste rundt meg, men det er vanskelig å forklare noe som virker negativt selv da det er endel av væremåten min, og kjenne på hvordan det virkelig er å være meg 24 timer i døgnet.
   

  Det finnes forskjellige typer av personlighetsforstyrrelser, men jeg hadde aldri hørt om denne typen av personlighetsforstyrrelse før jeg var hos fastlegen for litt over en måned siden. Jeg fikk litt forklart hvordan bagasje det følger med å ha denne diagnosen, og har lest litt om det på nett. Denne diagnosen kan være noe som har dukket opp pga mobbing, eller andre vonde og krenkende opplevelser man har opplevd. Igjennom det som har blitt sagt om dette. så har jeg kjent en følelse av lettelse av bekreftelsen på at jeg lider ikke for "moroskyld"Unnvikende(engstelig) personlighetsforstyrrelse kan sammenlignes litt på samme måte hvordan sosial angst, og andre angst lidelser påvirker min psykiske helse, men frykten er konstant tilstede når jeg deltar i sosiale sammenhenger. Det er litt vanskelig å forklare denne bagasjen er for meg, for denne personlighetsforstyrrelsen er vanskelig å oppdage, på grunn av at den er vanskelig å skille den fra angst/sosial angst. 


  //Hentet fra WeHeartIt.
   

  Som jeg har nevnt tidligere i dette innlegget; siden jeg har nettopp blitt kjent med denne diagnosen, så kommer jeg til å skrive om hva jeg har hittil blitt kjent med av bagasjen jeg har under denne diagnosen(jeg skal skrive mer om dette seinere i fremtiden), og under det så vil jeg ta med fakta som jeg har hentet fra nettkilder, sånn at det blir lettere å forstå hva diagnosen innebærer og hva jeg strever med.

  De fleste som kjenner meg, vet at jeg ofte forventer kritikk, jeg føler ofte at folk skal rett og slett kutte meg ut - på grunn av den konstante følelsen av at jeg skaper bare problemer for alle andre, og er verdiløs! Folk spør meg om hvorfor jeg føler og tenker sånn, og hva som har skjedd, men det trengs ikke en situasjon for at jeg skal føle og tenke slik - jeg har det slik konstant. Folk har jo også nevnt opp imellom at jeg virker totalt uinteressert i livet, og andres liv, men det foregår så mye i tankene og følelsene mine, så da føler jeg at jeg ikke strekker til i det hele tatt, selvom jeg prøver mitt beste ved å bruke de ressursene jeg har for å prøve å være en bra person mot andre, for jeg elsker å hjelpe andre.
   

  Jeg har nærmest isolasjon som min redning, og når jeg skriver det - så vet jeg innerst inne i hjerterota på slike dager som nå hvor jeg har det litt bedre, at isolasjon er ikke sunt, det er ikke bra - men allikevel så skjer det gang på gang. Jeg vil jo være sosial, være en god venn, ha det gøy, føle at jeg mestrer noe jeg liker å holde på med, og oppleve ting, men jeg synes det er fryktelig vanskelig å følge det, men det handler ikke om å ikke være motivert nok eller ikke ville det godt nok! Den eneste og gode forklaringen jeg har på hva som foregår i hodet mitt er litt som et svart/hvit bilde, den ene delen vil noe så ekstremt, men den andre delen vil faktisk ikke pga alle følelsene og tankene om at jeg aldri er bra nok, jeg kommer ikke til å bli likt av noen, så hvem vil være med meg liksom? Da spiller det ingen rolle i mitt hode.
   

  Jeg synes det er vanskelig å bli kjent med nye mennesker, uansett om det er privat personer eller om det er personer i NAV, psykiatrien eller andre etater i systemet, fordi jeg er redd for å åpne meg på nytt, på grunn av følelsen av verdiløshet, uten at folk vet hvorfor. Da er det beste(sånn er det i hodet mitt), å plustelig trekke meg unna, la tausheten og frykten vinne over meg, og det har jo medført at jeg har fått mange konsekvenser som jeg har fått slengt etter meg uten å vite hva jeg gjorde for å fortjene det, for i mitt hode så er jeg mindre verdt så hva er vitsen å være til bry? Jeg har hørt at jeg bruker unnskyldinger for å bare legge på "lokket", men sannheten er at det er så smertefullt å være anspent og ha frykten tilstede hver eneste dag - det er ikke en forbi, det er ikke noe som plustelig dukker opp, det er ingen som får meg til å føle det sånn, men noe jeg lever med i hvert eneste minutt.
   


  //Hentet fra sikre nettkilder.

  Unnvikende personlighetsforstyrrelse, AvPD, Avoidant Personality Disorder:

  De har lav selvfølelse og trekker seg ofte fra sosiale sammenhenger, og har få eller ingen nære venner. Selv om de lever forholdsvis isolert og dermed kan ligne schizofrene personer (personer som mangler total interesse for andre mennesker og livet generelt), er den engstelige langt mer følelsesbetonet, og ønsker å ha mulighet til å fungere i sosiale situasjoner. Å leve i mange år med de personlighetstrekkene som er assosiert med engstelig personlighetsforstyrrelser fører til mye subjektivt ubehag og betydelig senket livskvalitet for de som er rammet. Det er vanlig at mennesker som utvikler lidelsen har hatt angstproblematikk, og spesielt sosial angst, før det etableres stabile unnvikende personlighetstrekk. 

  Symptomer:

   # Vedvarende og gjennomgripende følelser av anspenthet og frykt. # Oppfatning om at en er sosialt klønete, lite personlig tiltrekkende eller underlegen andre.  # Overdreven opptatthet av å kunne bli kritisert eller avvist i sosiale situasjoner. Uvillighet til å involvere seg med andre hvis en ikke er sikker på å bli likt.

  # Innskrenket livsstil som følge av behov for fysisk sikkerhet. # Unngåelse av sosiale eller yrkesmessige aktiviteter som innebærer betydelig mellommenneskelig kontakt, på grunn av frykt for kritikk, misbilligelse eller avvisning. # Følelse av å være mindre verdt enn andre. # Andre ledsagende egenskaper kan være overfølsomhet overfor avvisning og kritikk.


  De typiske kjennetegnene for personer som har AvPD: 


  # Mennesker med AvPD er opptatt av sin egen utilstrekkelighet og inngår vennskap med andre bare hvis de er sikre på at de ikke vil bli avvist. # Tap og avvisning er så smertefullt for disse personene, at de velger å være ensom framfor å risikere avvisning# Har et sterkt ønske om å være sosial, men klarer det ikke. Snakker om et bestemt, ufarlig tema (feks. jobb, familie, spesielle hendelser) for å unngå personlige spørsmål.

  # Liten kontakt med nær familie, av frykt for å bli gjennomskuet. # Noen har kun kontakt med nær familie og har få eller ingen venner. Veldig stille, oppslukt av tanken på sin egen manglende evne til å si noe fornuftig. # Er overbevist om at ingen har noen interesse av deres meninger.

  # Prater uavbrutt for å styre samtalen og forhindre personlige spørsmål. # Unngår fysisk kontakt i frykt for at noen skal komme for nært innpå. # Ekstremt lav selvtillit. # Sterkt hat mot egen person. # Desperat ønske om å være usynlig. Følelsesmessig distansering i intime situasjoner. Problemer med å fungere i jobbsammenheng.

  # Ser ikke at noen kan ha glede av deres nærvær. # Føler seg underlegen andre. # I ekstreme tilfeller - agorafobi. # Lager sin egen fantasiverden som et fluktredskap og for å forstyrre smertefulle tanker.Lokaliserer utganger og plasserer seg sånn at de kan stikke av uten at noen legger merke til det. Kan være følsomme overfor lukter, høye lyder eller lys. # Er ofte utsatt for, og tiltrekkes av giftige personer. # Har ofte problemer med å sette grenser og er sårbar overfor manipulerende personer.


  Dette var langt, og helt sikkert totalt uinteressant innlegg, men jeg håper du er en av de som leste fra start til slutt, og håper du vil også legge igjen en kommentar, og om du har spørsmål, så spør meg gjerne! - Det setter jeg pris på.
   

  #PsykiskHelse #Personlighetsforstyrrelse #Hverdagen #Blogg #Innblikk
  #LivetMitt #Diagnose #PsykiskSyk #Mestring #Verdiløshet #Følelser
  #Tanker #Tbno #Blogg #Vennskap

   

 • Publisert: 26.09.2016, 20:04
 • Kategori: Psykisk Helse
 • 8 kommentarer
 • Behind the scene.

 • Publisert: 25.09.2016, 08:14
 • Kategori: Hverdagen til Marty Beatricè
 • Har du noen gang følt på følelsen av at noe ikke stemmer? Det har jeg, og den følelsen har jeg hatt en stund nå. Jeg klarer ikke å sette et nøyaktig ord for hva som ikke stemmer, men det er litt sånn "jeg vet, det kommer ikke til å overraske meg". Jeg kan kanskje virke litt paranoid når jeg skriver dette, men greia er at det er ikke noe alvorlig - sånn sett! Det er liksom ikke gud som snakker til meg, og jeg sier heller ikke at det er sant .... Det er bare en magefølelse, thats all. Hvis du vet hvordan dette er, tell me about it!

  Det har vært en lang periode med intriger, rykter, forventninger, og hvor jeg har fått høre at jeg er det ene og det andre. Kanskje det har noe med det? K
  anskje det er bare usikkerheten om jeg faktisk er bra nok, siden jeg har i en periode fått klager på hvordan jeg har vært og er! Jeg har vært fraværende person i den siste tiden, men jeg har hatt veldig mye å tenke på iforhold til leiligheten min, møter, psyk, NAV, fastlege, familien min, og min helse.  

  - To you guys who complain about and to me; Jeg er ikke perfekt, jeg har feil som alle andre - og jeg vil bli bedre på ulike ting, men det skjer ikke over natten.  Jeg er i prosess, jeg er i recovery, og det har med sin bagasje som at jeg er veldig mye sliten. 

  Jeg takler virkelig ikke mer negativitet - for er det noe jeg er ferdig med, så er det negativitet.


  //WeHeartIt.
   

   

  #MageFølelse #Følelse #Tanker #Recovery #Prosess 
  #Blogg #Hverdag #Negativitet #Sliten #Søndag
  #Livet #PsykiskHelse #MittLiv #Tbno

 • Publisert: 25.09.2016, 08:14
 • Kategori: Hverdagen til Marty Beatricè
 • 0 kommentarer
 • What comes in a regular day for me.

 • Publisert: 23.09.2016, 02:59
 • Kategori: Hverdagen til Marty Beatricè
 • Dagen idag har vært som alle andre dager her hjemmeDet skjer jo heller ikke noe her i bygden heller, for det er jo ikke noe som finnes her, enn jorder på jorder! Nå nylig har det jo vært sesong for tresking av korn på jordene her, og - sikkert andre plasser, så det har faktisk vært litt interessant å se hvor mye jobb det er å holde norsk jordbruk igang. 

  Jeg har heller ikke så mange naboer som jeg har en dialog med, utenom han som bor under meg! Han har stilt opp veldig mye for meg da jeg ikke har hatt mat eller penger til det, han sjekket også et par ganger om alt var bra med meg den dagen jeg fikk krampeanfallene, og seinest på torsdag så spurte han hvordan det gikk på møte med NAV, psyk[vi har samme psyk-sykepleier] og fastlege. Av tidligere erfaringer så har jeg ikke hatt den type kontakt med noen naboer, utenom da jeg var yngre - så var jo barndoms bestevenninnen min nesten naboen min, men har aldri opplevd å ha en nabo som han .... Jeg hører jo også fra andre at man så, si aldri får en slik nabo, så jeg er jo super takknemlig, men kanskje du har/hatt mer eller mindre samme erfaring som meg? Spytt gjerne ut.

  Men, uansett! Nå holdt jeg på å spore av totalt her, som jeg nevnte så har dagen idag har vært som alle andre dager her hjemmeJeg syklet til butikken litt før 20.00, men så smart som jeg var så tenkte jeg jo ikke på at det blir tidlig mørkt nå og det er ikke gatelys bortover til butikken herfra,  så jeg burde ha syklet tidligere. Slik er det når man gjør endel, så glemmer man det viktigste - typisk! Så, når jeg gikk ut av butikken igjen, så var det jo helt mørkt på veien, men heldigvis så har jeg lys og refleks på sykkelen, men måte jo bruke lommelykten på telefonen også, da det er en svært farlig vei om det kommer biler, men jeg kom meg hel hjem igjen! Det var igrunn deilig å sykle litt, så jeg tror jeg skal gjøre det litt oftere igjen, for jeg syklet endel i sommer


  , siden jeg kom hjem, så har jeg ryddet litt, spist og sittet foran PC'en mens jeg har koset med Itzma pus. Sikkert ikke en kjempe interessant dag, men da har dere fått et lite innblikk av dagen idag, hihi.
   


  //Mine bilder, forresten!


   

  #Hverdag #Blogg #DagenIdag #Torsdag #MinDag 
  #Tbno #Livet #Katt #HusDyr #PC #Skriving #Avslappende
  #SykkelTur #MinKatt #MinDag #Nabo #Erfaringer #Bygda

 • Publisert: 23.09.2016, 02:59
 • Kategori: Hverdagen til Marty Beatricè
 • 3 kommentarer
 • When you are over everyone's shit completely.

 • Publisert: 22.09.2016, 02:30
 • Kategori: Meninger & hjertesaker
 • Jeg har kommet til et punkt i livet hvor jeg ikke gidder å tenke på hvor mange feil folk, og jeg har tatt i livet mitt. Jeg orker rett og slett ikke å la noe som har skjedd i fortiden dra meg ned! Hvorfor skal jeg, personlig, bli påmint om hva jeg gjorde feil før? Er det en bra relasjon? - Neppe, men jeg ønsker jo at man skulle kunne prate om problemer man har, rette dem opp og høre på hverandres meninger, men det burde ikke slå tilbake på meg seinere. Velger du å stole på det som blir sagt, så bruker ikke du den feilen jeg gjorde imot meg som et arrgument, for da viser du meg at jeg egentlig ikke kan stole på deg. Er det flere som er sånn? Eller er jeg helt på tryne nå? Haha.

  Det som har skjedd, har skjedd - ingen kan rette oppi fortiden, og jeg synes det er helt greit! Jeg synes jo at fortiden min kunne ha vært bedre, jeg skulle selvsagt ønske at jeg ikke begikk enkelte tabber, jeg skulle ønske jeg ikke hadde traumer som en vond bagasje, og jeg skulle ønske at enkelte ting var annerledes! Det som kan være trist, er at det er heller ikke realiteten, for det som har skjedd, har skjedd og hvordan det er nå - sånn er det bare. Realiteten kan være hard, vond, og jævlig sår å ta imot, men jeg prøver å bedre selv på dette, for er det noe som påvirker en så er det fortiden. Jeg har viktigere ting å tenke på; fremtiden.

  Jeg synes at man bør ta litt ekstra godt vare på hverandre, for livet er igrunn for kort til å begynne å dra fram fortiden.


  //WeHeartIt.

   

  #Fortid #Vennskap #Blogg #PastIsPast #Recovery
  #Livet #Negativitet #Prosess #Mening #Synspunkt #Tbno

   

 • Publisert: 22.09.2016, 02:30
 • Kategori: Meninger & hjertesaker
 • 0 kommentarer
 • Det å bli frisk er ikke lengre et ønske, det er et mål.

 • Publisert: 21.09.2016, 19:49
 • Kategori: Hverdagen til Marty Beatricè
 • Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne med dette innlegget, men en ting jeg kan si er at møtet med NAV, psyk og fastlegen gikk over det jeg forventet, og - overskriften sier vell seg selv? Jeg elsker denne nye følelsen av at livet vil faktisk ordne seg, men med andre ord så er det nok ekte håp. Jeg hadde veldig med nerver i magen når jeg sto opp på morgen idag, for jeg hadde gru-gledet meg i mange uker, og hadde selvsagt sett for meg at møtet ville ikke gå min vei at all, men det gjorde det!

  Den 1 oktober så skal jeg ned å skrive søknaden om å bli ufør, for da er kommune/nav-legen på kontoret sitt! Fastlegen har sendt inn alt av epikriser fra tidligere nevrologiske undersøkelser, papirer på diagnosene mine og samtalene med de siste psykologene jeg hadde. Jeg har jo hørt endel om at man må gjennom en lang prosess med tester, testing i jobb og andre ting, men jeg slipper den delen, på grunn av NAV, psyk og fastlegen ser ikke vitsen med å sende meg på ulike tiltak, da det ligger så mye informasjon allerede på at jeg burde bli ufør.

  Det at jeg kanskje blir ufør, er jo ikke på grunn av at jeg ønsker å sitte hjemme å glo i veggen hver eneste dag, for jeg unner ingen det her i livet! Dette skal jo kanskje skje, fordi jeg skal jobbe med min psykiske helse, få igang en ordentlig plan for recovery. - Istedenfor at jeg blir kasta rundt som en kasteball, som jeg har blitt store deler av livet .... Så, vi får krysse fingrene for dette, for er det noe jeg ønsker i hverdagen så er det forutsigbarhet og rutiner - for jeg funker ikke normalt uten trygge og sikre rammer i hverdagen. 
   

  Saksbehandleren min på NAV sa; "Du har gjort en kjempe innsats, fra å være helt nede på bunn - og på et par måneder så har du kommet deg rimelig fort opp igjen!", fastlegen og psyk nikket til det, og sa "Ja, du er sterk! Du har gått igjennom mye som svært få på din alder har opplevd, du har ressurser, bruk dem!". 

  Mestringsfølelse er noe av det beste med hele denne prosessen, for det er ikke noe negativt i det å få hjelp. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg hadde den negative tankegangen, jeg skjønner ikke hvorfor jeg lot de tankene ødelegge for meg såpass mye som det gjorde. Lesson learned, pleier dem å si, men jeg har det! Jeg er jo selvsagt redd for å være til bry, at jeg er verdiløs fordi jeg har bedt om hjelp, og om negative situasjoner dukker opp igjen så blir jeg taus igjen, men jeg er i prosess - det er vell det viktigste?   

  #Seier #Mestring #NAV #Fastlege #Psykiatrien #PsykiskHelse
  #Helse #Livet #Suksess #Ufør #GoderILivet #Fremtid #Glede
  #Håp #Hverdag #Møte #MittLiv #Blogg #Prosess #Positiv #Følelser
  #Recovery #Fremskritt #Fremgang #Mål #LivetSmiler

 • Publisert: 21.09.2016, 19:49
 • Kategori: Hverdagen til Marty Beatricè
 • 0 kommentarer
 • Det nærmer seg nå!

 • Publisert: 19.09.2016, 23:56
 • Kategori: Hverdagen til Marty Beatricè
 • Planen idag var å skrive om kropp-press, men siden jeg har Mr. SkriveSperre på besøk idag, så synes jeg det var vanskelig å få begynt med dette viktige teamet. Jeg får sette meg ned med et word dokument på PC'en seinere, så det kommer et innlegg om dette seinere! 


  Det nærmer seg den store dagen, iallefall for meg! 21 september, nåkommende onsdag, så skal jeg på møte med NAV, psyk og fastlege om hva som er best for meg iforhold til det økonomiske, fremtiden og den psykiske helsen. Det er ikke lenge siden jeg skrev om dette, så jeg ønsker ikke på repetere meg selv! Jeg  Jeg ser så enormt til å få igang de viktige tingene i livet mitt, for nå kan jeg virkelig bevise for meg selv, og andre at jeg - ønsker å få et bedre liv! Det viktigste er nok å bevise det for meg selv, for det er jo ingen andre enn meg som lever mitt liv, men jeg ønsker jo selvsagt at andre skal bli med meg på denne store og positive reisen.

  Det vil være hindre på veien, men jeg vil og skal klare dette en gang for alle! 

  //Usikker kilde.

   

  #Fremtid #MittLiv #NAV #Psykiatrien #PsykiskHelse
  #Positiv #GoodVibes #Tbno #Livet #EtBedreLiv #Mål


   

 • Publisert: 19.09.2016, 23:56
 • Kategori: Hverdagen til Marty Beatricè
 • 0 kommentarer
 • Ikke ødelegg vår natur.

 • Publisert: 19.09.2016, 02:17
 • Kategori: Meninger & hjertesaker
 • Vi har glemt hvor vi egentlig kommer fra, for livet startet i naturen. Vi har glemt verdien av naturen, så da har vi lagt verdien i å ødelegge naturen! Vi slipper ut giftige gasser, kapper ned de viktigste regnskogene, overproduserer kjøtt.

  - Og, må 47 ulver bøte med livet, som er i relasjon med den viktige naturen, fordi vi er for fokuserte på å drepe, skape og lage, fremfor den egentlige viktigheten; å ta vare på naturen og det som er i naturen.

  Om du ønsker at ulvene skal leve, så kan du signere her!


  //WeHeartIt.

   

  #Naturen #Ulv #Tema
  #LaUlveneLeve
  #Meninger #Signering
  #Viktig #Samfunn
  #DagensTema 
  #Dyrsrettigheter

   

   

 • Publisert: 19.09.2016, 02:17
 • Kategori: Meninger & hjertesaker
 • 0 kommentarer
 • Fargelegger det livet som var svart/hvit.

 • Publisert: 18.09.2016, 03:54
 • Kategori: Hverdagen til Marty Beatricè
 • Hvorfor brukte jeg så mye tid på å tenke på fortiden, og alt det negative som hadde skjedd? Jeg klandret meg selv hver eneste dag i flere år, satte spørsmålstegn bak hver eneste kommentar folk kom med, i mine øyne så var folk negative, kritiserte og dømmende mot meg! Tenk å være så langt nede ...But, in the end; Folk ville bare prøve å hjelpe meg, og få meg til å forstå at den livsstilen jeg levde sugde ut det gode i meg. Jeg fikk råd nærmest hver eneste dag, hvis ikke hver uke om å ta imot hjelpen fra NAV, lege og psykiatrien, men jeg hadde gitt opp å få hjelp for lengst! Jeg blei redd for at så mange personer innenfor systemet ville faktisk hjelpe meg, for - var jeg virkelig verdt det bryet?

   Først nå i ettertid at jeg fikk et "wakeup-call" om at det var instinktet inni meg som var redd for å stole på noen .... Det er så synd at jeg mistet så mange viktige, og gode personer nettopp på grunn av dette, for problemene lå i tankegangen min, ikke dems.

  For 1 år siden til nå har det skjedd store forandringer!
  Etter at jeg flyttet for meg selv den 1 desember i fjor, så valgte jeg fort å ta endelig imot hjelp fra NAV, fastlege, og psykiatrien her i kommunen. Jeg følte at det var på tide, jeg måte våge slippe folk innpå meg, våge å ta imot ros og ris, og vise samarbeid! Jeg fikk et tilbakefall, så da blei jeg taus igjen, og da kom den følelsen av panikk om at jeg nok engang ikke var verdt bryet.

  Det er først nå i Mai jeg skjønte at jeg måte ta meg sammen, så jeg dro ned på NAV å ba om hjelp videre med tårene rennende ned på kinnene, men de var skeptiske på om jeg mente alvor! Fikk satt opp et møte med NAV, fikk en time for støttesamtale med nåværende psykiatrisk sykepleier, og bestille time hos fastlege, som også hadde vært bekymret for meg siden jeg ikke tok kontakt, og ikke møte opp på møter. 

  Jeg har fulgt opp møter med NAV, hatt støttesamtaler med psyk, vært hos fastlegen med psyk, GOALS! Jeg har forstått at jeg må samarbeide for å få et bedre liv, for det er på ingen måte negativt å be om hjelp fra noen som virkelig kan jobben sin, for de er der å hjelpe de som trenger det. Jeg har selvsagt dager hvor jeg er redd for opprettholde hjelpen jeg får, for jeg føler meg faktisk til bry, men jeg skal få hjelp for disse vanskene etterhvert hos en dyktig psykolog, og disse vanskene sikter mot Unnvikende Personlighets-forstyrrelse, så det blir bra å få ordentlig hjelp med det jeg faktisk sliter med!

  ... Det er godt at den vonde fortiden ligger i fortiden.

  Så et tips til de som sliter med de samme tingene som meg, ikke vær redd - jeg vet at det er vanskelig å bryte den redselen, men det finnes folk der ute som vil hjelpe.  // Bare slang med et random bilde av meg selv, haha!

   

  #Forandringer #Livet #PsykiskHelse #NAV 
  #Lege #Psykiatrien #Støtte #Recovery #Helse
  #PersonlighetsForstyrrelse #BeOmHjelp #Tbno
  #Goals #Suksess #MittLiv #Samarbeid #Mål #Fremtid
  #PsykiskeLidelser #Håp #Forandring #Terapi

  #
  Seier #Mestring #SelvFølelse


 • Publisert: 18.09.2016, 03:54
 • Kategori: Hverdagen til Marty Beatricè
 • 0 kommentarer
 • Det er ikke luksus å være hjemmeværende.

 • Publisert: 17.09.2016, 01:19
 • Kategori: Meninger & hjertesaker
 • God helg, alle sammen! Det er vell godt å få litt helg og fri innimellom(for de som har fri i helgene), kanskje det hadde vært deilig å ha fri hver eneste dag? Jeg har jo fri hver eneste dag, og er hjemmeværende på grunn av psykiske årsaker! De som er hjemmeværende av psykiske årsaker blir ofte misforstått av dere som står på utsiden, og kan lett si "Du har ingen grunn til å være sliten, for tenk på alle de som jobber hver eneste dag!". På grunn av disse kommentarene, så synes jeg, personlig, at det er faktisk litt vanskelig å få frem den egentlige sannheten om hvorfor jeg er sliten, for det inntrykket dere fikk er at jeg er negativ og lat.  Jeg har fremdeles en "jobb", selv om jeg ikke er fysisk ute i en jobb som dere fleste er.  Jeg er på krevende møter hvor jeg skal ta inn alt av info, sanseinntrykk, generelt ting som spiller inn i et møte, jeg får støttesamtaler av psykiatrisk sykepleier her hjemme hver eneste uke, jeg må gjøre de oppgavene jeg får av NAV for å beholde pengene! Og - sist, men ikke minst; Jeg må jobbe med meg selv hver eneste dag, der angsten er et hinder for å ta de riktige og viktige avgjørelsene, møte vanskelige situasjoner der jeg fort trekker meg unna om jeg ser en fare for negativitet, og generelt jobbe med andre ting som sitter psykisk! Det høres kanskje ikke slitsomt ut for dere som har jobb, og ingen slike psykiske belastninger, men prøv å sett dere i situasjonen før dere trekker i de gale trådene.

  Saken er at jeg vil gjerne jobbe hver eneste dag, og kjenne heller på den "jeg har jobbet fulle dager denne uken"-slitenheten, enn den type slitenhet som jeg får av mine psykiske hindre i hverdagen. 

   

  #Meninger #Hjemmeværende #PsykiskHelse #Hverdagen #Jobb
  #Tbno #Livet #Mening #Tabu #MineMeninger #Helg #Fri #Tanker
  #Helse #HelseNorge #Bedømmelser #LivetSomPsykiskSyk


   

 • Publisert: 17.09.2016, 01:19
 • Kategori: Meninger & hjertesaker
 • 2 kommentarer
 • Jeg kommer bare til deg for å klage!

 • Publisert: 15.09.2016, 23:43
 • Kategori: Hverdagen til Marty Beatricè
 • *Kan være provoserende*

   

  Jeg prøver mitt beste å være en god venn, men jeg skjønner nå at jeg er langt ifra en god venn når jeg får høre at jeg ikke bryr meg om hvordan dere har det, og har samvittigheten til en psykopat til å bruke dere som en klagemur, right? Sarcasm


  Dere vet svært lite om hva jeg føler når jeg får slike kommentarer slengende etter meg som at jeg ikke stiller opp, og heller bruker dere som en klagemur! Om dere ikke vet det, så får jeg en følelse av angst for å mislykkes som en god venn, og deretter kommer stresset, og da er jeg faktisk grusom å trekker meg unna dere, nettopp på grunn av dere påstår ting uten å stille et spørsmålstegn bak! Er det ikke bedre å stille et spørsmålstegn før konklusjonene, men også ved siden av deres meninger, enn å trasse meg ned? Det er derfor jeg ønsker at dere skal stille spørsmålstegn til hvorfor, før dere trekker i noen konklusjoner, men selvsagt - jeg bestemmer ikke hvordan dere skal være mot meg, men det er bare sånn jeg prøver å være mot andre!

  Om jeg ikke tar kontakt, svarer med engang, eller bare "ignorerer" dere(som jeg har fått hørt endel ganger nå), så er det ikke personlig rettet mot dere, men noen ganger får jeg også litt nok av alt, vil holde på med mine ting uten å sitte på sosiale medier hele tiden, eller er faktisk opptatt.  Ellers, så synes jeg det er det er til tider vanskelig å starte en samtale, for om det har vært en konflikt med noen, så føler jeg at jeg ikke er lengre er bra nok. This dumb worthless feeling.

  Jeg er ikke perfekt, og heller ikke verdens mester til å være en god venn, men jeg tror ingen er det! Alle har feil og bagasje med seg, så det er viktig at man tar vare på de man har, og ordner opp slik at det blir rettferdig.

   

  Har noen en bok om hvordan man oppfører seg 100% perfekt som en god venn? Jeg tviler, men den boken eksisterer helt sikkert, på samme måte som at kroppspress er et tema, for det å være en god venn uten feil og bagasje er jo et press i samfunnet idag.

   


  //WeHeartIt.


  #Vennskap #Meninger #Livet #Hverdagen
  #LivetMitt #Pressn #Såret
  #Følelser #Verdiløs
  #Angst #PsykiskHelse #Tbno #Usikkerhet #Konflikt
  #Personlighetforstyrrelse #VæreBraNok #Sarkasme

   

 • Publisert: 15.09.2016, 23:43
 • Kategori: Hverdagen til Marty Beatricè
 • 0 kommentarer
 • Jeg trenger et pusterom jeg også.

 • Publisert: 15.09.2016, 03:03
 • Kategori: Hverdagen til Marty Beatricè
 • Det å distansere seg litt vekk fra sosiale medier trenger ikke alltid ha negative grunner. Det har vært veldig mye å tenke og føle på i den siste tiden for meg, så nå har jeg dager hvor jeg bruker veldig lite tid på Facebook, og andre sosiale medier! Men; det trenger fremdeles ikke å være av negative grunner, for jeg koser meg med å holde på med mine hobbyer, som gaming og tegning. Jeg har lagt merke til at enkelte tror jeg ignorerer dem, men saken er at jeg svarer når jeg har tid, fordi jeg har ikke det behovet å sitte i telefonskjermen når jeg holder på med mitt! Men, hvem har behovet for å konstant sjekke om noen har skrevet i chatten, når man holder på med sitt?

  Er jeg en dårlig venn som ønsker å holde på med mitt? .... Er det egoistisk av meg? Det er de tankene jeg har om dagen, så jeg føler litt på dette, så jeg blir fort stressa  som ender opp med et snev av angst, om jeg ikke har fått sjekka Facebook, Snapchat på en stund.


  //WeHeartIt.

   

  #Hobby #Gaming #Livet #Hverdagen #SosialeMedier
  #MinHverdag #Angst #Stress #Pause #Tbno #PusteRom 
  #Hobbyer #Intresser #LivetVedSidenAv

   

   

 • Publisert: 15.09.2016, 03:03
 • Kategori: Hverdagen til Marty Beatricè
 • 0 kommentarer
 • The beginning is always the hardest.

 • Publisert: 07.09.2016, 02:56
 • Kategori: Hverdagen til Marty Beatricè
 • Jeg var smålig redd for å sovne natt til tirsdag, på tanke med at jeg våknet til de krampene jeg fikk på på mandagen! Jeg måte jo sove etter en stund med grublingen over om det ville skje igjen, men jeg våknet uten kramper og har ikke opplevd det fra da jeg sto opp og til nå! Jeg er fremdeles litt lei meg for at jeg ikke fikk være med psykiateren, og noen andre jenter på denne turen som skal være en bit av behandlingen, for jeg så ikke for meg at jeg ville få slike anfall, for jeg følte meg helt fin ellers. Rart hvordan kroppen egentlig reagerer når den har fått nok, men det er også viktig å høre på kroppens signaler! 

  Psykiateren min kom innom igår(eller idag), for å se hvordan det gikk med meg etter hendelsen på mandag! Fantastisk dame, så det er synd hun skal pensjoneres i Oktober, men hun har sagt at hun kan være støttekontakt for meg da hun slutter. Jeg har nettopp fått tillit til henne, og siden det er vanskelig å skape tillit til en hver hele tiden, så synes hun og jeg at det å ha henne som støttekontakt vil være en støtte for meg når jeg får en ny psyk behandler, og andre - for da kan hun bli med, og legge inn noen ord for meg. Nevnte jeg at hun er en fantastisk dame?

  Hun ringte også saksbehandleren min på NAV, for å snakke på høyttaler litt om samarbeidsmøtet vi skal ha med legen den 21 September. Det møtet skal gi meg flere rettigheter, og krav, så det blir godt å få på plass enkelte ting! Å få igang behandling med en ordentlig psykolog som ikke bytter jobb, eller forsvinner av andre grunner(det er jo typisk innenfor DPS), blant annet hjelpe meg å finne ut hvorfor jeg sliter med visse problemer(Kommer et eget innlegg om disse problemene), som jeg enda ikke har fått hjelp for og - få den riktige behandlingen for det! Møtet vil også handle om å ha en sikker økonomi/inntekt fra nå og fremover, fordi idag lever jeg på minste sats av livsopphold, og NAV, psyk og lege ikke ser for seg at jobb eller et tiltak via NAV vil være et alternativ for meg på noen år! Saken er at jeg vil så gjerne jobbe, så jeg er ikke lat, for jeg har en drøm og et mål jeg også! 

  ... 
  Saksbehandler og psyk sa også at de er så stolte over at jeg har virkelig bedt om hjelp på alle mulig måter, så det varmer å høre noe positivt, for da blir jeg mer positiv til å forsette samarbeidet! Det tar bare litt lengre tid for meg, men det må jeg bare akseptere.

  Jeg gleder meg å få på plass livet mitt, for da kan jeg begynne å leve litt mer!

  //WeHeartIt.

   

  #Livet #Recovery #Fremtid #NAV #PsykiskHelse #Psykiatrien
  #Behandlign #Hverdagen #MittLiv #Positiv #Håp #Tbno #Terapi
  #Suksess #Psykolog #Stolt #Fremgang #Progress #Behandling 
  #Oppdatering #Trygghet #Forbedring #MinHverdag #TidenFremover

 • Publisert: 07.09.2016, 02:56
 • Kategori: Hverdagen til Marty Beatricè
 • 2 kommentarer
 • Rude awakening.

 • Publisert: 05.09.2016, 18:03
 • Kategori: Hverdagen til Marty Beatricè
 • Idag skulle jeg opp tidlig for å bli med psykiatrien og noen andre folk til Stavern for å dra på kafè, se på gallerier, og annet. Slik blei det ikke, jeg klarte å stå opp, og gå i dusjen, så skjer det som jeg frykter mest; psyken skal kræsje med den fysiske formen. Jeg fikk blackout med ufrivillige rykning-anfall, 3 av gangene lå jeg plustelig på gulvet, og skjønte ikke hvorfor jeg lå der med frykten langt oppover halsen. Jeg hadde små rykninger konstant hvor jeg koblet helt ut, men jeg ville sette meg inni bilen, så jeg gjorde det - jeg fikk flere av disse anfallene, hvor jeg i sekunder ikke husker hva de andre rundt sa. Forvirringen skapte stress, så jeg blei bare verre og verre der jeg satt, men ikke bare det jeg har ikke følt meg så flau og skuffet ovenfor meg selv foran noen før! Jeg fikk raskt beskjed om at jeg burde bli hjemme, og da kom jo den følelsen av at jeg sviktet mitt mål om å være sosial med mange folk, den ene dagen, hvor jeg ville hatt trygge rammer rundt meg.

  Jeg har hatt slike opplevelser før når jeg blei mye mobbet og andre ting, men denne gangen var det i større grad. Det var kjempe skremmende! Jeg føler enda på kroppen at jeg er ganske utslitt, men jeg tror det har noe med at det har vært mye greier med NAV, annet og! Problemet hele veien, i flere år, er at jeg finner meg i så mye dritt som andre legger fra seg i livet mitt! De lar meg sitte igjen med følelsen av at jeg ikke betyr en dritt, etter å ha lagd drama eller kommet med negative kommentarer. Everything is my fault, right?

  Kroppen sier jo ifra når det er nok, så tror dette var en slags "wake up call", for jeg kan ikke drive å være raken til andre. Dette var helt klart langt over bristepunktet, kjenner jeg, men oppi det hele så virker det som svært få tar dette bokstavelig, men de hadde sikkert glemt at jeg finner meg i det meste.

  Ellers, da? Neida, jeg smiler og har det bra.


  // Hentet fra WeHeartIt.

   

  #Livet #Hverdag #Knekt #PsykiskHelse #BlackOut
  #Psykisk #Personlig #MinDag #DagenIdag #Breakdown
  #Helse #Angst #Anfall #Hverdagen #Tbno

   

 • Publisert: 05.09.2016, 18:03
 • Kategori: Hverdagen til Marty Beatricè
 • 0 kommentarer
 • Drown.

 • Publisert: 04.09.2016, 16:02
 • Kategori: Hverdagen til Marty Beatricè
 • "Jeg er såret. Sønder knust. Disse følelsene har jeg kjent på før; de følelsene som kommer når man er verdiløs. Den totale tomheten gir meg ingen følelse av at jeg lengre betyr noe. Det er min feil at jeg sitter igjen med null, fordi jeg er ikke bra nok når det kommer til relasjoner. Beklager for mission failed, misson error and that shit. 

  Jeg strekker ikke til. Jeg rekker ikke fram med sannheten. Stol gjerne på alle andre enn meg, fordi - in the end; man tjener best på å være kul og rakke meg ned. Rundt lille-fingeren er jeg, fordi jeg ga for mye, så takk til meg selv. Dumme meg.

  Hadde man bare vist hva jeg tenker og føler, og ikke hørt på alle andre som gjør alt for å knuse meg. Jeg drukner i elendigheten, helt alene."

  // Ukjent hvor bildet kommer fra.

   

  #Tanker #Følelser #Livet #Verdiløshet
  #Blogg #PsykiskHelse #Selvbilde #Tbno

 • Publisert: 04.09.2016, 16:02
 • Kategori: Hverdagen til Marty Beatricè
 • 0 kommentarer
 • Jeg kom meg videre, som alle andre også.

 • Publisert: 03.09.2016, 23:54
 • Kategori: Hverdagen til Marty Beatricè
 •  Idag bruker jeg tiden min foran pc-skjermen å har gamet litt minecraft og sett på Stranger Things på netflix, har dere sett den? Hvis ikke, så bør dere. Super overrasket, og gikk over mine forventninger! Jeg skulle egentlig ha brukt tiden min idag på å rydde, og styre - men siden jeg hadde lite søvn natt til idag, så blei det svært tungt å begynne, så da utsetter jeg det til imorgen eller mandag! Latskap? Ja, kanskje, men jeg gleder meg å sette igang prosjektet her hjemme, for det er alltid godt med noen forandringer. Det som er litt kjipt er at jeg ikke har alt av møbler, mangler endel, men jeg driver å ser på finn.no og salgs-gruppene på facebook, for å se om folk skal gi bort ting! Om du vet om noe som skal gies bort i Re/Holmestrand området, så legg igjen en kommentar med link! Hadde satte uendelig pris på det.

  Forresten! Jeg vet at det er mange av de like innleggene på bloggen her, men sånn er det når man ikke finner ord på hvor lettet jeg er over meg selv og systemet. Jeg får hjelp, og det er vell noe å skyte av, eller? Kanskje det blir litt kjedelig i lengden å lese om, men jeg er glad og bør få lov til å det etter å ha vært i en svært stor negativ sirkel lenge! Nå som jeg har bedt om hjelp og har en positiv tankegang, så kommer folk å ha tvil og en negativ holdning! Jeg hadde ikke vell fått den hjelpen jeg hvis jeg ikke hadde hatt krav på det, og det er heller ikke noe negativt i det å få hjelp, så in your face, bitches! Jeg har kommet meg videre, så bør det egentlig være noe tvil rundt det? Jeg vet ikke hvorfor, men jeg kjenner at folk har en tendens til å holde fast i det gamle, men da kan jeg virkelig ikke si at de er såpass gode folk. Kanskje jeg tar feil, men sånn er det i mitt hode! 

   


  // Bildet er tatt fra WeHeartIt.

   

  #Hverdagen #Lørdag #Netflix #Fremtid #GåttVidere 
  #MovedOn #PsykiskHelse #Negativitet #Tvil #Fremgang
  #Livet #MinHverdag #Gaming #Prosjekt #Tbmo #Blogg
  #StrangerThings #DagenIdag

   

   

 • Publisert: 03.09.2016, 23:54
 • Kategori: Hverdagen til Marty Beatricè
 • 0 kommentarer
 • Lettelse, seier og tiden fremover.

 • Publisert: 02.09.2016, 20:58
 • Kategori: Hverdagen til Marty Beatricè
 • Livet faller på plass. Endelig, etter mange år kan jeg slappe av, etter strev, kjemping, svært negativ tankegang om alt, og unngåelse fra systemet.. Jeg har lenge vært en svært usikker person, når det gjelder hva systemet gjør, og ikke gjør - men det skjedde en forandring. I Mai bestemte meg jeg for å stole på dem, stole på at ordene og handlingen var sanne. Jeg tok feil, og jeg har unngått et system som faktisk vil bare hjelpe meg, hvis jeg åpner meg selv for dem.

  Det jeg er redd for er at ... folk skal hjelpe meg, og da vil jeg oftest ikke være til bry, men det er det legen min vil jobbe med sammen med en fast psykolog, finne ut hvorfor jeg trekker meg unna når folk kommer for nære innpå meg.

  Det handler litt om å spille på lag, sa farmor til meg her om dagen, og det stemmer! Jeg har lenge fryktet at jeg skulle bli presses ut i jobb, da helsen ikke henger med, men NAV forstår og vil ikke presse meg ut i noe, - og ønsker ikke at jeg skal bli "utsatt" for noe som kan gjøre psyken min enda verre! De vil ikke se den tause og redde jenta, som nekter å ta imot hjelp igjen. Jeg har tatt veldig feil veldig lenge, og i den prosessen har jeg hatt med meg en veldig slitsom bagasje av angst. Psykiatrien og legen ønsker at jeg skal få en litt mer forutsigbar økonomi, og en fremtid med en helhet, så dem, NAV og jeg skal på et møte den 21 September for å snakke om alternativer som å bli ufør fram til jeg har jobbet med meg selv i riktige mønstre. 

  Jeg føler en lettelse, 10kg lettere i kroppen. Jeg tok tak i livet mitt på en helt annen måte som jeg ikke har gjort før, så dette er både skremmende og veldig spennende. Jeg har vell all rett til å føle seier? Jeg har lengtet etter å få se livet mitt med et annet synspunkt, selv da jeg er redd hver eneste dag, men det er ikke lengre slitsomt å være redd, for nå vet jeg hvorfor.


  // Bildet er tatt fra WeHeartIt.

   

  #Lettelse #Livet #Hverdagen #PsykiskHelse #Seier
  #Suksess #Fremover #Følelser #Tanker #Angst
  #Redsel #Verdiløshet #Positiv #Fremtiden #Tbno

  #MittLiv #LivetMitt #Personlig #Terapi #NAV #Lege

 • Publisert: 02.09.2016, 20:58
 • Kategori: Hverdagen til Marty Beatricè
 • 0 kommentarer
 • hits