Marty Beatricè - Om en hverdag utenom det vanlige

Tom, men samtidig full

 • Publisert: 20.01.2017, 23:10
 • Kategori: Livet
 • lidelse er ikke et liv,
  bare en gående sjel,
  i fortapthet,
  med kroppen i smerte, 


  slipp taket på smerten,

  - det er lov å hvile,
  i fred, 
  farmor

  - Marty Beatricè Buckley  Jeg har prøvd å skrive et innlegg om bisettelsen og minneseremonien for farmor - som var igår, men jeg er så sliten og følelsefull. Jeg finner ikke fram de ordene jeg kan bruke, så prøvde jeg å skrive et dikt/sitat, - på tross av at jeg er ikke så flink - så jeg gjorde det for farmor.

   

  #Dikt #Sitat #Hverdag #Minneseremoni #Familie #Sorg #Begravelse

 • Publisert: 20.01.2017, 23:10
 • Kategori: Livet
 • 0 kommentarer
 • Om jeg kunne bare ha gjort noe

 • Publisert: 19.01.2017, 03:02
 • Kategori: Psykisk Helse
 • I alle år så har jeg slitet med søvnløse netter, eller netter med lite søvn. Da jeg var 14 år, så følte det ut som kroppen min hadde gitt opp på en eller annen rar måte, for jeg fungerte ikke i livet, så da snakket jeg med min fastlege og da var det ikke spørsmål om at jeg trengte medisiner for lettere søvnløshet. Jeg har prøvd Circadin(melatonin er kroppens søvnhormon), Vallergan og andre "lette" medisiner mot søvnløshet, og metoder som en selv kan gjøre, men ingenting nyttet, så jeg måtte bare akspetere - in a twisted way - at det er sånn for meg. Etter noen samtaler med både lege og psykologer, så fikk jeg diagnosen mot søvnløsheten; paradoksal insomni.

  PARADOKSAL INSOMNI er en undergruppe av insomniene hvor søvnproblemene oppsto allerede i barndommen. Problemene er kroniske, med liten grad av variasjon over tid. Et typisk trekk er at det ikke kan påvises noen bestemt utløsende årsak, som stress eller sykdommer. Pasientene er veldig plaget. Tilstanden regnes som sjelden.


  //WeHeartit.

  Det er så slitsomt å ha en hverdag med dette, og noen ganger så skjønner jeg ikke hvordan kroppen min håndterer det, men for et år siden - Januar 2016 blei helsen min verrre - om det er paradoks insomni som er grunnen, fysisk eller begge delene har jeg ingen aning om. Disse tingene som har gjort helsen min verre er  krampeanfall med ukontrollerte muskelbevegelser, uvanlig mye nese-blødninger uten grunn, og andre ting som er veldig vanskelig å beskrive.

  Jeg har fryktet å snakke, og skrive om det for jeg er redd for om det kan være noe galt, og jeg har alltid vært en de som bare skaper bagateller og overdramatiserer for ingenting i andres øyne, så jeg kunne bare slappe av og legge meg til riktig tid for å få en normal døgnrytme, så enkelt er det liksom, men det er det ikke for meg i det hele tatt. Jeg blir trøtt som alle andre, men jeg sliter kjempe masse med innsovning, enkelte dager er bedre enn andre, men må det verste så opplever jeg å ikke få søvn på nettene eller dagtid, selv da kvelden kommer etter 24 timer uten søvn så sliter jeg.

  Det at folk tror at jeg ikke har prøvd alle forskjellige metoder gjør meg sint og såret at the same time, de kunne kanskje ha opplevd det selv før de kom med noen kommentarer.


  #Psykiskhelse #Insomni #Sykdom #Hverdag #Livet
   

 • Publisert: 19.01.2017, 03:02
 • Kategori: Psykisk Helse
 • 3 kommentarer
 • Bak tastaturet

 • Publisert: 16.01.2017, 21:30
 • Kategori: Hverdagen til Marty Beatricè
 • Som blogger så ønsker man å få respons på det man skriver, enten om det er kommentarer, lesere, delinger. Det er tusenvis av bloggere som prøver å nå ut til folk, og det er ingen enkel oppgave å fange leserne sin oppmerksomhet, og sist men ikke minst; noe som skiller seg ut fra resten, men det finnes grenser på hvordan en blogger oppfører seg. Jeg har aldri vært en av de som skaper en falsk fasade og være dobbeltmoralsk i bloggen, men det er vell det publikumet finner interessant? Huff, neida, nå tenkte jeg visst ut av hodet..

  Poenget mitt er at jeg har alltid vært ærlig bak tastaturet, for jeg ønsker ikke at folk skal oppfatte meg som en av de som lager en falsk fasade for nå topplisten på blogg.no, eller komme ut i media. Jeg har blant annet akseptert det faktumet at jeg aldri vil bli nominert til Vixen Blog Award, for det er så urealistisk for det jeg velger å blogge om, kanskje en vakker dag, men bare kanskje jeg oppnår en nominasjon.

  Jeg har i 7 år blogget om hvilke utfordringer mine psykiske lidelser gir meg i hverdagen, på godt og vondt, hvor dystert er det? Haha, selvironi, men jeg skjønner at de fleste vil heller lese om noe som er en typisk rosa hverdag. Min grunn til hvorfor jeg har valgt å skrive så blottet om mitt liv er fordi - psykisk helse i Norge er tabu - selv nå i 2017, det er veldig trist, men også for å nå ut til de som finner trøst i det jeg skriver, men jeg har jo ikke bare blogget om den delen av hverdagen, men også om mine interesser som jeg brenner svært for, som blant annet er blogging. Det er kanskje ikke mange som vet om mine interesser, og hva jeg gjør ellers i hverdagen, jeg har nemlig ikke vært så flink til skrive om det i det siste året som har gått, så jeg skal prøve å bli flinkere i dette året her.


  #Psykiskhelse #Blogg #Hverdag #Interesse #Blogger
   

 • Publisert: 16.01.2017, 21:30
 • Kategori: Hverdagen til Marty Beatricè
 • 2 kommentarer
 • Sosialisering og dagens innkjøp.

 • Publisert: 10.01.2017, 02:37
 • Kategori: Hverdag
 • Idag har det vært en annen dag for meg enn det som har vært i de siste ukene og ikke minst de siste dagene, så det har vært godt med en liten avlasting fra alt som skjer i realiteten, men også i tankene mine. Idag bestemte støttekontakten min og jeg for å dra til Tønsberg for å drikke kaffe mocca som er min favoritt.

  Vi koste oss med gode samtaler om det ene, og det andre av det som ligger i fokus hos meg. Det er ikke så lett å fokusere på seg selv i dybden, for hvordan har jeg det er noe jeg ikke har tenkt på en stund, siden jeg ikke vil være en pest og plage for hver og en, for har jeg blitt dømt, kritisert eller sett ned på så trekker jeg meg fort unna, og det samme gjelder når jeg tenker at jeg blir kritisert uten at det er slik. Jeg kjemper imot det hver eneste dag, noen dager unngår jeg alle, andre dager er bedre, hurra for unnvikende personlighetsforstyrrelse, men jeg har blitt mye bedre enn det jeg var, så bare det er et stort steg, selv da jeg ikke klarer å ta imot den gode selvfølelsen jeg burde ha for meg selv og fremgangen. Jeg har jo et helt annet syn på livet enn det jeg hadde, så jeg burde jo være litt stolt, eller? Haha.

  Etter den koselige cafe-turen, så møtte jeg Torill siden vi begge skulle innover til byen på samme dag. Jeg ville jo også se litt i butikker på farmandstredet, så det var trygt å ha noen med meg, og endte opp med å kjøpe litt, flinke meg! Papsi hentet meg for å kjøre meg hjem heldigvis for han er jo her nede på Østlandet nå, jeg har helt panikk for å gå opp bakken fra buss-stoppet fra hovedveien og hjem, så det betydde ekstremt mye, dessuten så trengte jeg ikke å betale for kjøring, intern - haha.

  Jeg har hatt en superkoselig, det er det som teller, så jeg håper det blir flere av slike dager med gode energier.

   


  "I am a unicorn" bag // Kjøpt hos H&M for 49.90,-
  Super praksis om man vil ha litt sminke oppi om man skal ut og farte, men kan brukes til å ha smykker i eller andre ting. 
  Super genial, og også veldig søt! 
  "Cheat day" genser // Kjøpt hos NewYorker på salg for 147,- 
  Den er litt baggy, som vil si stor i strl, men utrolig behagelig å ha på!
  Den har også hette og lommer foran.


  #Hverdag #Innkjøp #HM #NewYorker #Psykiskehelse #Helse #Blogg

 • Publisert: 10.01.2017, 02:37
 • Kategori: Hverdag
 • 4 kommentarer
 • Det er lov, det er greit, men snakk om det.

 • Publisert: 09.01.2017, 03:38
 • Kategori: Livet
 • Det er ikke meningen å skrive så dystert som dette, men jeg synes dette er viktig, så jeg vil påminne folk om dette;

  Det kan være sinne, dyp sorg, eller bli nostalgisk​ som er reaksjonen, men det er ingen fasit svar på hvordan man skal reagere, - etter at man har fått beskjeden om noen tok veien videre til andre siden - og tiden etterpå.. Jeg tror det er naturlig å tenke på hvordan man skal reagere, selv om det føles unaturlig. Dette har jeg tenkt mye på i de siste dagene nå etter den vonde beskjeden som kom på fredag om at farmor sovnet stille inn - i lys og kjærlighet - som hun brukte selv å si.

  Jeg frykter veldig mye iforhold til hvordan jeg skal reagere selv, fordi jeg synes personlig det blir mye å takle siden jeg får så mange følelser og tanker, siden det er jo en tankevekker for mye annet i livet. I helgen og til nå så har det vært litt rart, for jeg føler lettelse og fornektelse, men ikke på samme tid, det byttes på. Jeg har lagt merke til at jeg må ha noe å gjøre hele tiden, så det å se på serie og "late seg" er ikke et alternativ, for jeg er redd for den klumpen som sitter dypt i brystkassen; hvilke reaksjoner vil det gi meg, om jeg tillater meg selv å føle på det? Jeg vet ikke, så jeg har holdt meg selv opptatt med å game WoW og andre ting på pc'en, for da klarer jeg å distansere meg selv bort fra den klumpen. 

  Det er lov å bli sint, bare ikke la det bli bitterhet,
  men snakk om det som fikk deg til å bli sint.


  Det er lov å sørge, men ikke steng det inni deg selv,
  så snakk om det du føler og tenker.

  Det er lov å være nostalgisk, men ikke tenk så mye på hva du ikke gjorde,
  så husk på de gode minnene.


  //WeHeartIt.


  #Sorg #Livet #Tanker #Følelser #Minner #Blogg #Hverdag

   

   

 • Publisert: 09.01.2017, 03:38
 • Kategori: Livet
 • 0 kommentarer
 • Stand in your light and shine brightly because that is how you defeat darkness.

 • Publisert: 06.01.2017, 20:29
 • Kategori: Livet
 • Det er så mye tanker om livet jeg har fått i den siste tiden, noe jeg har blitt mer bevist om og noe jeg prøver å lære mer om. Igår var det mye som ramlet nedi hodet mitt når jeg satt 8 timer hos farmor på sykehuset igår, det var så mange tankevekkere som fikk meg til å forstå hvorfor det er rettferdig at hun skal få lov til å slippe å kjempe imot kreften. Forståelse for døden kan virke skremmende, fælt og vanskelig - det er det også, men døden er like naturlig som livet; det er bare veldig vondt når noen forlater livet, for sorgen for å aldri dele dette livet med dem igjen er vanskelig å håndtere. Vi alle må bare huske å være litt snillere mot hverandre, for ingenting er garantert annet enn verdien vi har for hverandre - og det er viktig å vise for hverandre..

  8 timer satt jeg hos deg, farmor.. 

  I de 8 timene, så jeg kjente på den samme frykten som den dagen jeg fikk vite at du var rammet av kreft, men jeg viste du ville kjempe for du er glad i livet - og de menneskene du har rundt deg. Jeg brukte også mye av de 8 timene med tenking på hva jeg ikke fikk delt med deg i de 17 årene jeg ikke hadde kontakt med deg, og hva jeg ikke får delt med deg av hva fremtiden byr på. Det var 8 timer med blandende følelser og tanker om urettferdigheten rundt det faktumet at miraklenes timer er over; kreften tok energien din, og gleden din.

  Jeg hadde en vond følelse om noe som skulle skje idag, så jeg har ikke sovet mye fra da jeg kom hjem fra sykehuset igår til nå. Den følelsen stemte; beskjeden kom idag - du ga slipp på dette livet, på en fredelig måte, for du vant over kreften siden du kjempet til du ikke orket mer.

  Vil du få det bedre på andre siden nå; er smerten din borte?

  Det er jo et liv på andre siden, du av alle mennesker vet det veldig godt. Frykten for om du vil få det bedre der er stor, men det er greit at du gikk videre for du vil få det bedre på andre siden, enn med smerten du har levd med i så lang tid. Jeg ser meg for at du smiler nå uten smerten, - du har funnet freden til å leve det livet på andre siden -, det gir meg trygghet og aksept; du vil stå ved våres side og passe på at vi får et bra liv med en god tankegang, for sånn var du her med oss.

  Tiden er ikke vært tapt, det vil den aldri være; minnene er verdt mer enn å bære bitterhet.

  Jeg skulle allikevel ønske jeg kunne snu tiden tilbake, for å oppleve de minnene vi har sammen på nytt, men vi begge vet at det ikke funker. Husker du alle de fine sommerstundene vi hadde sammen? Vi begge lo av glede og hadde så gode samtaler. Husker du fortalte meg om den gangen du så meg gående hjem fra barneskolen, og du ville bare ta med meg? Det husker jeg veldig godt, for da vet jeg at du tenkte på meg i de 17 årene.

  De 17 årene fikk jeg tilbake for 6 år siden; jeg fikk så gode energier, inspirasjon og kunnskap fra deg. I den siste tiden har jeg tenkt veldig mye på det ​du har lært meg om livet, så alt det du har sagt vil jeg ta med meg videre og dele videre, for du er en av mine største forbilder - det vil du alltid være - så du skal leve videre med meg, og jeg skal fortelle deg hvordan livet mitt blir, for du skal aldri bli glemt. 

  «Får æ stryke dæ på kinnet, 
  stryke tårene av sted. 
  Finne smilet i et minne 
  og tørke tårene med det.»

  Hvil i fred, vi sees igjen - det vet vi begge at vi gjør.


  //Farmor og jeg, sommeren 2015 tror jeg dette blei tatt.

   

  #Tanker #Følelser #Glede #Minner #Døden #Kreft #Sorg #Livet #Familie

   

 • Publisert: 06.01.2017, 20:29
 • Kategori: Livet
 • 0 kommentarer
 • De 2 siste ukene utenfor den sosiale radaren.

 • Publisert: 04.01.2017, 19:20
 • Kategori: Livet
 • Jeg har vært borte fra bloggen i noen uker nå, og jeg beklager nok engang! I de siste ukene, så har jeg har vært så psykisk stresset og sliten ptm med angsten, det har gjort meg uinteressert i alt; bloggen, gaming, politiske saker på nett. Det har vært veldig vanskelig å gi opp de små gledene i min hverdag, men jeg har hatt lyst til å komme meg opp på beina uten nag. Sånn er det noen ganger for en som sliter psykisk..

  Jeg har hatt en veldig fin julaften(jeg har dessverre ingen bilder fra denne dagen), med mamsi, broren min, og stefar. En passelig julaften for min del, og jeg tror de mener det samme; mindre folk, jo bedre. Jeg var jo rimelig bekymret for det angående at jeg ikke fikk lagt noen julegaver under juletreet, men jeg fikk lagt 2 snusbokser under treet til broren min og dama hans, men de blei fornøyde og det er det viktigste for min del. Jeg blei iallefall veldig fornøyd med det jeg fikk, kunne ikke bedt om bedre julegaver, rett og slett! Jeg tenker; det skal ikke mye til for å glede noen, så det spiller jo ikke noe rolle hva man får, enn at de man har rundt seg er den gaven man bør glede seg over!


  Jeg valgte å dra hjem natt til den 25 desember, nettopp pga jeg var ekstremt sliten og av andre ting, som jeg ikke trenger å skrive her. Jeg hadde iallefall en fantastisk romjul med verdens beste katt Itzma, så på filmer og serier til langt på natt, en rolig og fin romjul men null mas om middagselskaper. Plustelig kom nyttårsaften, det jeg hadde gruet meg for i en lang periode, men plustelig inviterte Padmè Sophie(les bloggen hennes HER, totaly worth it) meg til vegetarkebab, film, litt vin og kos. Det var som 20 kilo med bekymringer datt av skuldrene mine, og jeg var(enda er) så takknemlig, for jeg koste meg så ekstremt mye og hadde smil fra øre til øre. Den jenta er mer enn bare fantastisk, hun gleder meg så ekstremt - og jeg er så takknemlig å ha henne i livet mitt, på tross av alt vi begge har gått igjennom sammen og ikke.

  Et bilde av Padmè Sophie og jeg måtte jeg ta, for minnet sitt skyld! Det andre bildet er hvordan jeg valgte å se ut på nyttårsaften, på tross av stress for å finne noe passende å gå med, haha.


  #Julaften #Nyttårsaften #2016 #Minner #Glede #Livet #Hverdag #Sosialtstress #Angst   

   

   

 • Publisert: 04.01.2017, 19:20
 • Kategori: Livet
 • 2 kommentarer
 • hits