Marty Beatricè - Om en hverdag utenom det vanlige

«Det er helt umulig at hun har ADHD!»

 • Publisert: 17.12.2016, 20:54
 • Kategori: Livet med ADHD
 • //Bloggdesignet er under oppdatering.

  Fra jeg var liten har jeg på mange måter meg litt annerledes, for jeg kunne ikke se at noen andre var som meg. Jeg var stille, tilbaketrukken, forsto ikke sanseinntrykk, ikke var jeg veldig sosial på skolen, eller hjemme, men jeg elsket å leke alene og herme litt etter hva andre gjorde. Rundt 5-7 års alderen så mistenkte de rundt meg at jeg har noen bokstaver på papiret, så de sendte meg til en nervropsykolog for en nevropsykologisk undersøkelse, da fikk jeg diagnosen LPU - lettere psykisk utviklingshemning -, som idag er fjernet pga den var feil. Jeg levde i mange år I et helvete med utredninger, tap av skolegang, og mest av alt; Jeg klarte ikke å forstå meg selv, jeg følte meg mislykket for jeg kunne ikke være som alle andre. Tiden gikk fra meg, uten svar på hvorfor jeg er meg, så plustelig var jeg 21 år med byrden om livet var verdt å leve hengende over meg.

  Samme år, så skjedde det en forandring; jeg som 21 år blei sendt til utredning for ADHD hos spesialister, jeg husker jeg hadde så mange blandende tanker og følelser i forhold til at jeg kunne faktisk ha en ADHD-diagnose.. «Jeg er 21 år, hvorfor har ikke dette blitt vurdert før?», spurte jeg til de som jobber på ADHD-klinikken på sykehuset I Tønsberg. De sa at de ikke hadde et godt svar på det, men de nevnte ifølge tidligere utredinger, da jeg også blei feildiagnotisert med LPU(lettere psykisk utviklingshemning) som 8 åring, så burde jeg ha blitt sendt til utredning for ADHD, siden jeg har hatt så klare tegn og symptomer på ADHD.

  Jeg følte lettelse når - de ubesvarte spørsmålene jeg hadde gått med I 14 år blei besvarte. Det var som en dør åpnet seg til en ny verden, det var godt. Det som var tungt å takle I ettertid - var hvordan folk rundt meg reagerte -, de fleste rundt meg kom med kommentarer som «Du har ikke ADHD», «Du er ikke hyperaktiv eller urolig», «ADHD eksisterer ikke» og jeg kunne fortsatte med hva folk har sagt. Folk lever opp til disse mytene om ADHD, selv nå idag, i 2016 -  i dems øyne - handler ADHD om dårlig oppdragelse, dårlig kost, og personer med ADHD er ikke smarte.

  Myte: «ADHD er en sykdom.» 
  Fakta: 
  ADHD er ikke en sykdom, men en utviklingsforstyrrelse, som kan komme fram som barn, eller seinere tid som voksen.

  Myte: «Hun har ingen problemer med å konsentrere seg om hva hun ønsker å gjøre, som å spille dataspill.»
  Fakta: Folk som noen ganger kan konsentrere seg kan fortsatt ha ADHD. Personer med ADHD har til tider vanskelig for å utføre de fleste oppgaver, men de (som mange andre) kan fortsatt konsentrere seg om ting som interesserer dem og som de synes er morsomt, som dataspill.

  Myte: «Fordi barn med ADHD ikke er så smarte som sine jevnaldrende, må de vanligvis plasseres i spesialklasser.»  
  Fakta: ADHD påvirker ikke intellektuelle evner. Barn som har ADHD uten andre tilleggsdiagnoser, er like smarte som alle andre barn. Men på grunn av symptomene gjør de det ikke alltid like bra på skolen som sine klassekamerater. Mange mennesker med ADHD har også lærevansker, som blir behandlet gjennom spesielle støttetiltak. De fleste barn med ADHD kan lykkes i vanlige klasserom med hjelp fra foreldre og lærere som bruker teknikker som positiv forsterkning, organiserings- og studieferdigheter og stimulerende instruksjonshjelpemidler.

  //Myter og fakta.


  //WeHeartIt.


  #ADHD #LivetmedADHD #Hverdagen #Fakta #Utviklingforstyrrelse #Blogg #Livet #Kunnskap #Helse

   

 • Publisert: 17.12.2016, 20:54
 • Kategori: Livet med ADHD
 • 0 kommentarer
 • hits