Marty Beatricè - Om en hverdag utenom det vanlige

Personlige spørsmål

 • Publisert: 28.05.2017, 15:28
 • Kategori: Livet
 • Jeg tror jeg har funnet en løsning på hvordan jeg kan holde bloggen oftere oppdatert, spesielt da jeg har mangel på motivasjon og inspirasjon! Jeg skal nå fremover legge ut 5 personlige spørsmål om livet mitt, så det blir et lite prosjekt fremover som skal prøves, så jeg kan ikke love at det skjer hver eneste dag, men iallefall 1-2 ganger i uken. Jeg legger selv inn spørsmålene basert på hvilke spørsmål og kommentarer jeg har fått av lesere og privat når det gjelder innlegg i bloggen, men det er bare å slenge inn et eller flere spørsmål i kommentarfeltet.

  💜 Skulle du ønske du var berømt? I så fall på hvilken måte? 

  Hm, jeg vet ikke om jeg ville ha vært berømt fordi jeg ønsker det, men fordi jeg har gjort noe bra og stort. Som for.eks - inspirert folk med mine interesser eller kunnskap!

  💜 Hvordan ser din ?perfekte dag? ut? 

  Jeg er litt usikker, på tanke med mye har forandret seg i de siste månedene. Det er folk jeg lengre ikke har i livet mitt som jeg ville hatt den perfekte dagen med om ting ikke blei som det blei, og personene ikke forandret seg på negativt grunnlag. Men, min perfekte dag er vell å kunne sitte på kafè med en av mine nærmeste eller ha en skikkelig jentekveld med favoritt serier å den slags! 

  💜 Fortell livshistorien din i korte trekk. 

  Født på Tønsberg sykehus, har bodd på forskjellige steder siden vi flyttet fra Gauterød i Tønsberg da jeg var 4. Først bodde vi noen år i Re, der gikk jeg 1 år på barneskolen før vi flyttet til Sem som ligger i nærheten av Tønsberg, å der gikk jeg på Sem barne og - ungdomsskole i 9 år, etter skoletid så var jeg aktiv med turn, håndball og dans(ikke alle på samme tid, men delt utover på årene som jeg gikk på skolen), så flyttet mamsi, bror og jeg til Tønsberg sentrum da jeg var 13.

  Videre når det gjelder utdanning så har jeg gått design og håndverk, interiør med utstillingdesign, så falt jeg ut på grunn av traumer og psykiske grunner, så da blei jeg flyttet over til SMI skolen i Vestfold(Skolen for sosialmedisinske institusjoner), der falt jeg også ut, men etter 2 år uten å gått på skole og hatt fokus på å håndtere min helse så begynte jeg på Naturbruk i 2014(?),men så falt jeg ut i 2 året da jeg gikk anleggsgartner, så siden det har jeg verken prøvd eller villet gått skole på grunn av psykiske årsaker.

  💜 Hva er du mest takknemlig for? 

  Det er egentlig ganske mye, men noe jeg kan dele med dere er jo at jeg fikk ufør nå i Mars(etter å ha kjempet for å bli hørt i NAV systemet i 6 år uten å bli sett og hørt), det å ha økonomisk sikkerhet har mye å si på psyken og i generelt livet, så jeg skal gi all min takknemlighet for å ha en fantastisk lege og støtteapparat rundt meg som forsto alvoret etter at jeg flyttet til Re fra Tønsberg! Det er jo ikke bare det jeg er takknemlig for, men også fordi jeg har få relasjoner(bedre med få gode enn for mange falske) rundt meg som er der uansett å skjønner meg; om jeg ikke orker å delta sosialt, om jeg har gjort feil jeg innrømmer og det er mulig å være uenig uten å skape kaos, you name it.. De er der og det er jeg takknemlig for.

  💜 Hva verdsetter du mest i et vennskap?

  Gjensidig tillit, og ærlighet. For meg så har det alltid vært viktig å kunne si hva jeg mener om noe, uten å mene noe frekt med det. Jeg synes også det er viktig å ha diskusjoner uten at det må være en negativ grunn å gjøre, for man skal jo lære å bli kjent med hverandre og vite hvor man har en. Det å snakke om meninger til hverandre, om det er politiske eller annet synes jeg også er en god ting og er svært viktig for meg.


  #Hverdag #Psykiskhelse #Spørsmål #Livet #Blogg #Inspirasjon

   

 • Publisert: 28.05.2017, 15:28
 • Kategori: Livet
 • 0 kommentarer
 • I lys og kjærlighet er du

 • Publisert: 25.04.2017, 02:39
 • Kategori: Livet
 • Etter en veldig spesiell, følelsefull med trommel av tanker, så har jeg ikke angret for dagen idag. Grunnen for at det er en slik dag idag, er ikke på grunn av noe hverdagslig, men urnenedsettelsen for farmor var idag, en god stund etter bisettelsen, men det var også godt å ha et pusterom fra bisettelse til urnenedsettelsen.

  Det var mye følelser, men aller mest tanker om farmor, hvordan hun var som en person, hva som jeg skulle ha sagt, alle de årene som gikk tapt før jeg blei kjent med henne, men jeg vet at farmor ikke ville at jeg og de andre i familien skulle bære nag, så det gjør jeg ikke. Jeg bare tenker på forskjellen om ting var annerledes.. Det er vell normalt i en sorgprosess, for det er jo så mye man vil få sagt og gjort i ettertid. Det som står meg sterkest er alle de fine minnene vi hadde sammen, og ikke minst det jeg har lært av henne - som en mentor og en slags mamma nummer 2. Det vil ingen ta fra meg, og ingen vil heller ta hennes plass, for jeg vet at hun fremdeles er her, men ikke i den fysiske verden som oss andre. Det var også godt å være med min far sin side av familien idag, og etter urnenedsettelsen, så spiste vi i Sandefjord, mimret om minnene vi har med farmor med latter og tårer, så¨dagen kunne ikke bli bedre enn det den var, enn at vi skulle sårt hatt farmor der.


  - I lys og kjærlighet, verdens beste farmor -

  Nå skal jeg snart legge meg, for imorgen kommer psykiateren til meg og hele dagen er så, si full booka, så jeg håper flest mulig vil og kan legge igjen spørsmål til spørsmålsrunden jeg har gående nå, men fristen er nåkommende onsdag, klokken 21.00! Så hurry up.


  #Hverdag #Livet #Familie #Døden #Følelser #Tanker #Minner #Blogg
   

 • Publisert: 25.04.2017, 02:39
 • Kategori: Livet
 • 4 kommentarer
 • Tom, men samtidig full

 • Publisert: 20.01.2017, 23:10
 • Kategori: Livet
 • lidelse er ikke et liv,
  bare en gående sjel,
  i fortapthet,
  med kroppen i smerte, 


  slipp taket på smerten,

  - det er lov å hvile,
  i fred, 
  farmor

  - Marty Beatricè Buckley  Jeg har prøvd å skrive et innlegg om bisettelsen og minneseremonien for farmor - som var igår, men jeg er så sliten og følelsefull. Jeg finner ikke fram de ordene jeg kan bruke, så prøvde jeg å skrive et dikt/sitat, - på tross av at jeg er ikke så flink - så jeg gjorde det for farmor.

   

  #Dikt #Sitat #Hverdag #Minneseremoni #Familie #Sorg #Begravelse

 • Publisert: 20.01.2017, 23:10
 • Kategori: Livet
 • 0 kommentarer
 • Det er lov, det er greit, men snakk om det.

 • Publisert: 09.01.2017, 03:38
 • Kategori: Livet
 • Det er ikke meningen å skrive så dystert som dette, men jeg synes dette er viktig, så jeg vil påminne folk om dette;

  Det kan være sinne, dyp sorg, eller bli nostalgisk​ som er reaksjonen, men det er ingen fasit svar på hvordan man skal reagere, - etter at man har fått beskjeden om noen tok veien videre til andre siden - og tiden etterpå.. Jeg tror det er naturlig å tenke på hvordan man skal reagere, selv om det føles unaturlig. Dette har jeg tenkt mye på i de siste dagene nå etter den vonde beskjeden som kom på fredag om at farmor sovnet stille inn - i lys og kjærlighet - som hun brukte selv å si.

  Jeg frykter veldig mye iforhold til hvordan jeg skal reagere selv, fordi jeg synes personlig det blir mye å takle siden jeg får så mange følelser og tanker, siden det er jo en tankevekker for mye annet i livet. I helgen og til nå så har det vært litt rart, for jeg føler lettelse og fornektelse, men ikke på samme tid, det byttes på. Jeg har lagt merke til at jeg må ha noe å gjøre hele tiden, så det å se på serie og "late seg" er ikke et alternativ, for jeg er redd for den klumpen som sitter dypt i brystkassen; hvilke reaksjoner vil det gi meg, om jeg tillater meg selv å føle på det? Jeg vet ikke, så jeg har holdt meg selv opptatt med å game WoW og andre ting på pc'en, for da klarer jeg å distansere meg selv bort fra den klumpen. 

  Det er lov å bli sint, bare ikke la det bli bitterhet,
  men snakk om det som fikk deg til å bli sint.


  Det er lov å sørge, men ikke steng det inni deg selv,
  så snakk om det du føler og tenker.

  Det er lov å være nostalgisk, men ikke tenk så mye på hva du ikke gjorde,
  så husk på de gode minnene.


  //WeHeartIt.


  #Sorg #Livet #Tanker #Følelser #Minner #Blogg #Hverdag

   

   

 • Publisert: 09.01.2017, 03:38
 • Kategori: Livet
 • 0 kommentarer
 • Stand in your light and shine brightly because that is how you defeat darkness.

 • Publisert: 06.01.2017, 20:29
 • Kategori: Livet
 • Det er så mye tanker om livet jeg har fått i den siste tiden, noe jeg har blitt mer bevist om og noe jeg prøver å lære mer om. Igår var det mye som ramlet nedi hodet mitt når jeg satt 8 timer hos farmor på sykehuset igår, det var så mange tankevekkere som fikk meg til å forstå hvorfor det er rettferdig at hun skal få lov til å slippe å kjempe imot kreften. Forståelse for døden kan virke skremmende, fælt og vanskelig - det er det også, men døden er like naturlig som livet; det er bare veldig vondt når noen forlater livet, for sorgen for å aldri dele dette livet med dem igjen er vanskelig å håndtere. Vi alle må bare huske å være litt snillere mot hverandre, for ingenting er garantert annet enn verdien vi har for hverandre - og det er viktig å vise for hverandre..

  8 timer satt jeg hos deg, farmor.. 

  I de 8 timene, så jeg kjente på den samme frykten som den dagen jeg fikk vite at du var rammet av kreft, men jeg viste du ville kjempe for du er glad i livet - og de menneskene du har rundt deg. Jeg brukte også mye av de 8 timene med tenking på hva jeg ikke fikk delt med deg i de 17 årene jeg ikke hadde kontakt med deg, og hva jeg ikke får delt med deg av hva fremtiden byr på. Det var 8 timer med blandende følelser og tanker om urettferdigheten rundt det faktumet at miraklenes timer er over; kreften tok energien din, og gleden din.

  Jeg hadde en vond følelse om noe som skulle skje idag, så jeg har ikke sovet mye fra da jeg kom hjem fra sykehuset igår til nå. Den følelsen stemte; beskjeden kom idag - du ga slipp på dette livet, på en fredelig måte, for du vant over kreften siden du kjempet til du ikke orket mer.

  Vil du få det bedre på andre siden nå; er smerten din borte?

  Det er jo et liv på andre siden, du av alle mennesker vet det veldig godt. Frykten for om du vil få det bedre der er stor, men det er greit at du gikk videre for du vil få det bedre på andre siden, enn med smerten du har levd med i så lang tid. Jeg ser meg for at du smiler nå uten smerten, - du har funnet freden til å leve det livet på andre siden -, det gir meg trygghet og aksept; du vil stå ved våres side og passe på at vi får et bra liv med en god tankegang, for sånn var du her med oss.

  Tiden er ikke vært tapt, det vil den aldri være; minnene er verdt mer enn å bære bitterhet.

  Jeg skulle allikevel ønske jeg kunne snu tiden tilbake, for å oppleve de minnene vi har sammen på nytt, men vi begge vet at det ikke funker. Husker du alle de fine sommerstundene vi hadde sammen? Vi begge lo av glede og hadde så gode samtaler. Husker du fortalte meg om den gangen du så meg gående hjem fra barneskolen, og du ville bare ta med meg? Det husker jeg veldig godt, for da vet jeg at du tenkte på meg i de 17 årene.

  De 17 årene fikk jeg tilbake for 6 år siden; jeg fikk så gode energier, inspirasjon og kunnskap fra deg. I den siste tiden har jeg tenkt veldig mye på det ​du har lært meg om livet, så alt det du har sagt vil jeg ta med meg videre og dele videre, for du er en av mine største forbilder - det vil du alltid være - så du skal leve videre med meg, og jeg skal fortelle deg hvordan livet mitt blir, for du skal aldri bli glemt. 

  «Får æ stryke dæ på kinnet, 
  stryke tårene av sted. 
  Finne smilet i et minne 
  og tørke tårene med det.»

  Hvil i fred, vi sees igjen - det vet vi begge at vi gjør.


  //Farmor og jeg, sommeren 2015 tror jeg dette blei tatt.

   

  #Tanker #Følelser #Glede #Minner #Døden #Kreft #Sorg #Livet #Familie

   

 • Publisert: 06.01.2017, 20:29
 • Kategori: Livet
 • 0 kommentarer
 • De 2 siste ukene utenfor den sosiale radaren.

 • Publisert: 04.01.2017, 19:20
 • Kategori: Livet
 • Jeg har vært borte fra bloggen i noen uker nå, og jeg beklager nok engang! I de siste ukene, så har jeg har vært så psykisk stresset og sliten ptm med angsten, det har gjort meg uinteressert i alt; bloggen, gaming, politiske saker på nett. Det har vært veldig vanskelig å gi opp de små gledene i min hverdag, men jeg har hatt lyst til å komme meg opp på beina uten nag. Sånn er det noen ganger for en som sliter psykisk..

  Jeg har hatt en veldig fin julaften(jeg har dessverre ingen bilder fra denne dagen), med mamsi, broren min, og stefar. En passelig julaften for min del, og jeg tror de mener det samme; mindre folk, jo bedre. Jeg var jo rimelig bekymret for det angående at jeg ikke fikk lagt noen julegaver under juletreet, men jeg fikk lagt 2 snusbokser under treet til broren min og dama hans, men de blei fornøyde og det er det viktigste for min del. Jeg blei iallefall veldig fornøyd med det jeg fikk, kunne ikke bedt om bedre julegaver, rett og slett! Jeg tenker; det skal ikke mye til for å glede noen, så det spiller jo ikke noe rolle hva man får, enn at de man har rundt seg er den gaven man bør glede seg over!


  Jeg valgte å dra hjem natt til den 25 desember, nettopp pga jeg var ekstremt sliten og av andre ting, som jeg ikke trenger å skrive her. Jeg hadde iallefall en fantastisk romjul med verdens beste katt Itzma, så på filmer og serier til langt på natt, en rolig og fin romjul men null mas om middagselskaper. Plustelig kom nyttårsaften, det jeg hadde gruet meg for i en lang periode, men plustelig inviterte Padmè Sophie(les bloggen hennes HER, totaly worth it) meg til vegetarkebab, film, litt vin og kos. Det var som 20 kilo med bekymringer datt av skuldrene mine, og jeg var(enda er) så takknemlig, for jeg koste meg så ekstremt mye og hadde smil fra øre til øre. Den jenta er mer enn bare fantastisk, hun gleder meg så ekstremt - og jeg er så takknemlig å ha henne i livet mitt, på tross av alt vi begge har gått igjennom sammen og ikke.

  Et bilde av Padmè Sophie og jeg måtte jeg ta, for minnet sitt skyld! Det andre bildet er hvordan jeg valgte å se ut på nyttårsaften, på tross av stress for å finne noe passende å gå med, haha.


  #Julaften #Nyttårsaften #2016 #Minner #Glede #Livet #Hverdag #Sosialtstress #Angst   

   

   

 • Publisert: 04.01.2017, 19:20
 • Kategori: Livet
 • 2 kommentarer
 • Options and decisions.

 • Publisert: 17.12.2016, 00:13
 • Kategori: Livet
 • //Bloggdesign er under oppdatering.

  Hei, alle sammen! Nå er det litt for lenge siden jeg har skrevet noe her, men slik er det når andre ting i livet har vært viktigere. Jeg beklager på det sterkeste. Jeg synes det er litt vanskelig å fortelle dere om hvordan det går, for det går veldig opp og ned, men jeg overlever - jeg klarer meg -, det er vell det viktigste? Livet mitt er ikke lengre satt på "pause" eller "stopp" som det var i de siste årene, så jeg kjenner jeg gledes litt mer over de positive forandringene som skjer, og skal skje! Fremtiden er jo selvsagt skummel, og jeg har konstant frykt, men jeg prøver å mestre livet på en helt annen måte som jeg noen gang har gjort.

  Den siste tiden har jeg brukt mye på å tenke på hva det viktigste er for meg i fremtiden, og det som har vært mye i tankene er blant annet at jeg har har et stort ønske om å flytte tilbake til Tønsberg, for bosituasjonen nå er veldig vanskelig! Det har vært så mye tanker der "om og men" har spillt en større rolle enn det jeg tenkte på forhånd, siden Nav & Psykiatrien i Tønsberg ga meg ingen positiv opplevelse i alle år jeg hadde med dem å gjøre, før jeg flyttet adressen min til Re kommune for 1 og halvt år siden ca(skrevet et eget innlegg om dette HER).

  ... Jeg bestemte meg for å bo her fram til enkelte ting har fikset seg, for det er fremdeles mange løse tråder som må knytes før andre ting kan skje! Hadde jeg flyttet nå hvor ting henger i løse luften, så hadde jeg garantert risikert å havnet i den Onde sirkelen jeg var i mange år. 

  - Har du måtte tatt et valg for din egen helse noen gang?


  //WeHeartit.com


  #Oppdatering #Valg #Avgjørelser #Psykiskhelse #Leilighet #Hverdag #Blogg #Drømmen #Prioriteringer
   

   

   

 • Publisert: 17.12.2016, 00:13
 • Kategori: Livet
 • 4 kommentarer
 • You do not know until you're there ...

 • Publisert: 01.12.2016, 20:05
 • Kategori: Livet
 • Jeg har tenkt på om dette er et innlegg jeg bør publisere, eller ikke, - men jeg tenker hvorfor ikke? Det er flere av de topp-bloggerne som skriver om hvor bra råd de har, hvor mye penger de har brukt på ulike ting, også har vi de som lever I uviten om at det er ikke slik for alle.  - er det min tur å fortelle hvordan livet er med dårlig råd, siden min hverdag er preget av mye usikkerhet, fortvilelse og redsel for å kanskje ikke strekke til måned-budsjettet. Jeg tror det er litt lett å ta fattigdom I Norge for gitt, kanskje litt for naive for den egentlige sannheten. 

  I april jeg mistet AAP(arbeidsavklarings-penger fra Nav) - så har hverdagen vært veldig vanskelig å takle -, siden den gang så har jeg levd på livsopphold(sosialhjelp fra Nav). Jeg ønsker ikke å si konkret hva jeg får utbetalt, men satsen er under 4000 kroner I måneden. Livsopphold skal gå til generell overlevelse for hver måned - mat, klær, og den slags.

  Det er veldig slitsomt å gå rundt å aldri vite hva jeg har råd til, eller om jeg har mat slutten av måneden. De fleste har nevnt at det handler om prioriteringer, og dette vet jeg altfor godt, så det første som blir betalt når jeg får inn penger på kontoen - regninger, mat og kattemat. Det er faktisk vanskelig å prioritere når man får så lite penger, så til slutt så sitter man igjen med det som var utenkelig. Jeg sitter oftest I minus når de 2-3 første ukene I måneden har gått, så jeg kan ikke kjøpe nye klær, sminke eller leve livet litt, så da blir jeg oftest sittende her hjemme hver eneste dag. Det verste er nå I Desember, for jeg brukte November på å planlegge hvordan jeg gjør det med julegaver! Jeg har aldri villet oppleve å være den som får julegaver, men ikke får gitt til noen, men mitt verste mareritt blei til virkelighet.

  Jeg vet det finnes langt mer alvorligere situasjoner enn min, for det finnes folk som ikke har tak over hodet, - så jeg er veldig takknemlig for at jeg har tak over hodet, men det er fremdeles tunge dager for meg, og jeg har endeløse tanker om hvordan jeg skal klare meg videre. Psyken min blir ikke bedre å ha det sånn som jeg har det, så jeg har flest av de dagene jeg ikke klarer å stå opp på morgen når jeg har våknet. Det er vondt, smertefullt og jævlig, men det kommer vell bedre tider?
   

  Jeg ønsker også at folk kan titte litt på sitt eget liv, å være takknemlige for det de har, for det verste kan skje ramme alle.


  //WeHeartIt.

   

  #Hverdagen #Fattigdom #PsykiskHelse #Samfunn #Tema #Tabu #Jul #Blogg #Bloggno
   


   

 • Publisert: 01.12.2016, 20:05
 • Kategori: Livet
 • 0 kommentarer
 • This year has given me something I never thought I would get.

 • Publisert: 28.11.2016, 06:21
 • Kategori: Livet
 • Jeg kjenner det er veldig spesielt at 2016 er snart over, for det har skjedd så ekstremt mye I livet mitt fra da jeg flyttet hit for meg selv, etter et stygt brudd med eksen. Jeg blei mye psykere enn det jeg var, for det trigget så mange vonde følelser og tanker. Jeg tenkte at jeg ikke fortjente hjelp i mange år, selv da jeg sliter litt med å ha den tankegangen nå idag også, men jeg vil ikke tilbake ditt jeg var i 2015.

  Etter et par måneder boende her med totalt isolasjon fra omverden, innså jeg at jeg fortjener den hjelpen som systemet ville gi meg, og - siden den dagen har jeg ikke gitt opp! Jeg måtte stå opp for meg selv på en helt annen måte som jeg ikke hadde gjort før, så I dette året har jeg fått flere utfordringer, tankevekkere, svar på ubesvarte spørsmål, enn de godene som er ved siden av de viktige tingene I livet. Prioriteringene måtte være mitt eget liv, min psykisk helse, og min fremtid. Det som er surrealistisk er at jeg ser forandringene, - kontrasten fra å være helt borte fra verden, til at det gir resultater -, det er også nevnt av de som står på sidelinjen, og de som kjemper for meg innenfor systemets-vegger.

  Jeg kjenner jeg er veldig psykisk sliten av alt som har skjedd I dette året, så gleden for å starte på nytt I 2017 er svært stor.
  Målet mitt for 2017 er at jeg skal ikke gi opp, selv da jeg kanskje aldri blir 100% frisk, så vil jeg kjempe for å leve.


   

  #2016 #PsykiskHelse #Recovery #Psykiatrien #Livet #ADHD #Blogg #2017
   

 • Publisert: 28.11.2016, 06:21
 • Kategori: Livet
 • 0 kommentarer
 • Climb the mountain edge with ten thousand choices.

 • Publisert: 27.11.2016, 02:52
 • Kategori: Livet
 • Det har heller ikke vært noe stor hemmelighet om at jeg ønsker å flytte tilbake til Tønsberg - på grunn av bosituasjonen min her I Re er ikke tilfredsstillende I det hele tatt. Det er ikke gå-avstand til butikk, buss-stopp, med andre ord - det er øde - og jeg kjenner ingen her. Største problemet er vell at jeg må være avhengig av kjøring til butikken, og da er det ofte jeg sitter uten mat når kjøring ikke alltid går. Det er veldig vanskelig å ha det sånn, for bosituasjonen min påvirker psyken min og andre utfordringer I hverdagen, og jeg trenger forutsigbarhet rundt meg.

  Men, - på onsdagen som var - fikk jeg tips av ei venninne som nevnte det var ledige OBOS-leiligheter på Vear i Tønsberg, så jeg sendte en mail til hun som er ansvarlig for disse leilighetene. Jeg fikk svar på mailen dagen etter, der hun ga uttrykk for at hun var positiv til meg, - hun hadde med stor sannsynlighet en ledig leilighet til meg - om jeg kunne komme for en samtale. Dette gledet meg å høre, jeg smilte og gråt.

  Dette er et valg jeg egentlig har bestemt meg for å fullføre, men det eneste som gjør meg usikker på om jeg skal flytte herfra er pga jeg ikke har gode erfaringer fra Psykiatrien i Tønsberg! Her i Re kommune så fikk jeg den psykiatriske hjelpen som jeg hadde krav på, og jeg føler at jeg har blitt tatt alvorlig for første gang i livet mitt. Jeg må nesten tenke og føle litt på det for meg selv, for det er jo ikke «bare» å flytte, siden det er så mange ting som har gjort livet mitt bedre ved å ha Re kommune bak ryggen min.


  //WeHeartit.


  #Flytte #ReKommune #Leilighet #Usikkerhet #PsykiskHelse #Psykiatrien #Glede #Livet #Fremtid
   

   

 • Publisert: 27.11.2016, 02:52
 • Kategori: Livet
 • 4 kommentarer
 • It's okay to be afraid

 • Publisert: 09.11.2016, 21:11
 • Kategori: Livet
 • Alt har gått opp, ned, fram og tilbake. Disse siste ukene har vært så sinnssykt vanskelig å takle, og det finnes ikke noe ord for hva jeg egentlig føler, enn at det har svingt veldig mellom depresjon, selvskadings-tanker, til mani, hyper. Det er veldig vanskelig å kontrollere psyken min om dagen, for i det ene minuttet så unngår jeg alt og alle, og det andre minuttet så ønsker jeg å ha kontakt med de som står meg nær. Alt går i bølger - hele tiden -, så det er innimellom det kommer en tanke krypende; "Det er ikke rart at folk ikke orker meg", haha, men for meg så stemmer det, for jeg takler ikke meg selv. 

  Jeg har hatt veldig mye å tenke på, for Psyk S pensjonerte seg som sagt den 31 oktober, så det var en forandring jeg ikke kunne kontrollere noe av. Jeg fikk jo en ny psykiatrisk sykepleier - Psyk M -, hun tok jo over jobben til hun jeg hadde, og hun er like fantastisk utifra den første samtaletimen jeg hadde med hun her hjemme idag. Det er godt å ha en lagspiller som kan dra i de løse trådene som jeg ikke har energi til å dra i alene.
   

  ... Jeg synes det er bare er en vanskelig sak dette med nye mennesker, for alle er forskjellige, og alle mine tidligere erfaringer angående at folk slutter, bytter jobb, eller at jeg får en ny behandler innenfor helsesystemet, eller NAV har gjort at jeg har hatt store vansker med å bygge opp tillits-muren.

   

  Det har også vært andre grunner for at livet i den siste tiden har vært utrolig vanskelig å takle, for i det ene sekundet så har jeg gjort noe galt, og i det andre har jeg ikke gjort noe galt. Jeg tenker uansett, til en hver tid at jeg er en dårlig person, så det at folk har hatt en tendens til å dra meg lengre ned enn det jeg allerede er.  Jeg ønsker ikke sånne relasjoner, uansett om de er gode eller ikke, så trenger jeg ikke den ekstra byrden som jeg allerede sliter med i hverdagen. 

  Det er ekstremt slitsomt å være så usikker, redd, anspent for hver minste lille ting som kan skje, og skjer. Det føles som det er en stor bit av meg selv har blitt tatt fra meg, og jeg kan ikke finne den biten tilbake - fortapt i det fortapte. Det er en evig kamp å opptre for meg selv, for jeg føler at stemmen min er så lav at ingen hører det som er i mellom setningene, så da blir jeg sittende med en stor klump i magen.

  ... Så jeg er glad for at jeg har Itzma her med meg hver eneste dag, som gjør hverdagen litt lettere å takle. Hun er jo der uansett, legger seg med meg når jeg skal sove, koser med ansiktet mitt når jeg gråter, følger etter meg selv da jeg skal bare i dusjen, så hun er en trygghet - hun stikker ikke av.


  #Update #Oppdatering #Blogg #PsykiskHelse
  #Bloggno #Terapi #Livet #Depresjon #Angst #Tbno

  #Psykiatrien #Helse #Hverdag #Recovery
  #PersonlighetsForstyrrelse


   

 • Publisert: 09.11.2016, 21:11
 • Kategori: Livet
 • 2 kommentarer
 • Cancer affects all of us ...

 • Publisert: 08.11.2016, 01:19
 • Kategori: Livet
 • .... Whether you're a daughter, mother, sister, friend, coworker, doctor, or patient.

  Kreft er er veldig vanskelig tema som stadig kommer mer og mer fram i media, men det er også utrolig sårt og vanskelig når det rammer noen som er nære. Hva kan gjøres? Hvordan skal vi reagere? Hvordan skal vi forholde oss? Kommer det til å skje noe alvorlig nå, eller imorgen? Kommer det til å gå bra? Det er så ekstremt følelse-sladdet, for ingen sitter med fasit svaret, men det er fremtiden med medisinering som vil gi svarene.

  Jeg ønsker å bidra med at min farmor, verdens beste farmor, får hjelp - og råd for kreften hun blei rammet av! Hun fortjener å bli hørt og sett, nettopp på grunn av at hun har alltid hjulpet alle andre rundt seg! Hun fortjener å få igjen alt det gode hun har gjort for alle andre..

  På de tøffe dagene smiler hun, og - ser det positive ved alt - på tross av hvor vondt hun har det, og hatt det på tanke med alt som har skjedd i de siste årene. Husker den ene gangen jeg var på besøk hos henne på sykehjemmet hun lå på for noen måneder siden, da sa hun "Husk å se det positive ved alt, du klarer det!" - det sitter i hjertet mitt - og det vil det alltid gjøre.

  Hun er en kvinne med stål i nesa, hun elsker livet, men hun elsker de personene som er i livet hennes enda høyere.   Hun har selv skrevet en status på Facebook, der hun skriver at hun roper om hjelp om et godt råd for kreft, som også kan være i utlandet. - , da tenkte jeg at bloggen min må jo være en god løsning for å nå ut til noen som har noen råd hun kanskje hadde hatt nytte av.


  - Er det noen der ute som kan hjelpe henne, gi det rådet hun sårt ønsker? 

  Kontaktinfo:
  Facebook-profilen hennes er HER!
  Mailen min; Martylinnea@gmail.com.

     #Kreft #KreftForeningen #Helse #Sykdom
  #Følelser #Tanker #Livet #Recovery

 • Publisert: 08.11.2016, 01:19
 • Kategori: Livet
 • 2 kommentarer
 • hits