Marty Beatricè - Om en hverdag utenom det vanlige

I do not feel worthless around her, as I do about everyone else.

 • Publisert: 15.10.2016, 06:39
 • Kategori: Dyre elsker
 • Herregud, nok en søvnløs natt på grunn av at Itzma[katten min] har løpetid, for jeg bestemte meg for at jeg skal slutte å gi henne p-piller, siden jeg har hørt og lest at det er farlig, på grunn av det er svært kreftfremkallende. Jeg vet jo at det er jo ofte man hører og leser om ting som er farlig stadig vekk, men jeg vil ikke at hun skal bli syk siden hun er faktisk den eneste som ikke dømmer meg, og er alltid her for meg uansett. Jeg sier ikke at jeg ikke bryr meg om andres helse, men Itzma er jo på en måte bejbi for meg. Jeg har tenkt tanken om å sterilisere henne når jeg får penger igjen, for det virker som hun har det grusomt nå ettersom hun uler veldig mye, og klarer ikke å falle til ro, får så vondt av henne.

  Det er vell ikke så mange som viste at jeg hadde en katt, eller har blitt "kjent" med henne igjennom bloggen, siden jeg ikke har fått skrevet om henne og rasen hennes. Jeg tenkte kanskje jeg skulle gjøre det nå, kanskje det er totalt uinteressant for dere som leser bloggen, eller titter bare innom, men det er jo noe jeg interesserer meg for på tanke med dyrevelferden og jeg elsker generelt dyr!


  Itzma er en rasekatt, ocikatt eller ocicat som blei skapt i USA på 1970-tallet. Virginia Daly og Tom Drown
   som
  krysset abyssiner, siameser, prikket orientalsk korthår, egyptisk mau og amerikansk korthår for å få fram ocikatten. Rasen ligner litt på en liten leopard, på grunn av kroppen er lang, slank, og meget muskuløs, og prikkene/spottene i pelsen[det varierer fra katt til katt, noen synes veldig godt, og noen synes ikke så godt]. Rasen er også veldige livlige, og nysgjerrige, men elsker kos og lek, som gjør at dem også er svært sosiale og kontaktsøkende. De knytter seg veldig til sine nærmeste, og er snill mot både barn og ukjente! "Rasen er så nær en hund man kan komme som katt", for de er veldig lærevillige, og tolerant. De er svært sjeldne i Norge, på grunn av det er et begrenset opprett med rasen.

  //Kilder; Om rasen
   - Norske opprettere av rasen.

  Personligheten til Itzma er så herlig, for den er så stor og kjærlig! Det er jo noen ganger jeg lurer på om hun er en hund, hah. Hun er veldig sosial, elsker å få kontakt og kos, faste rutinen hennes er å legge seg med meg i armkroken eller under dyna når jeg skal legge meg. Hver gang jeg kommer hjem, om jeg har vært borte noen timer, 1 dag eller flere - så sitter hun innenfor døren, venter og mjauer! Hun er også en ramp, som finner fint på å gjøre litt "faenskap" som å løpe etter ting som jeg ikke alltid ser, jakte på insekter, følger meg over alt og andre ting. Hun elsker dessuten å snakke, og ha øyekontakt hele tiden, noe som er litt sært siden hun er en katt.  #Bloggno #Blogg #Katt #Dyr #Ocikatt #Rasekatt
  #Husdyr #Kjæledyr #Itzma #MinKatt #Tema #Pus
  #Fakta #Tbno #DyreElsker #Søvnløshet

   

 • Publisert: 15.10.2016, 06:39
 • Kategori: Dyre elsker
 • 0 kommentarer
 • hits